Olivia Wilde a Jon Hamm si zahrajú v novinke od Clinta Eastwooda

19.6.2019|Ivet Kollárová|
Olivia Wilde a Jon Hamm si zahrajú v novinke od Clinta Eastwooda

Film inšpirovaný skutočnými udalosťami s názvom Richard Jewell bude nasledovníkom ostatného filmu režiséra Clinta Eastwooda, Pašerák. Film, ktorý je momentálne vo fáze príprav obsadil do ďalších úloh dve známe tváre, Oliviu WildeJona Hamma. Dvojica sa pridala už k skôr oznámenému hereckému obsadeniu Paul Walter Hauser, Kathy BatesSam Rockwell.

Film sa zameriava na amerického strážnika Richarda Jewella, ktorý odhalil podozrivý batoh s bombou v priestoroch konania letných olympijských hier v Atlante v roku 1996 a rýchlou evakuáciou zachránil niekoľko tisíc ľudských životov. No namiesto pochvaly, prišiel šok z obvinenia a označenia za teroristu, ktorý nastražil spomínanú bombu. Napriek tomu, že ho FBI po troch mesiacoch zbavila všetkých obvinení, Jewell sa nikdy nedočkal zaslúženého rešpektu, no zato utrpelo jeho sebavedomie a zdravie, ktoré bolo navždy poznačené. Jewell, ktorý sa neskôr stal policajtom, zomrel v roku 2007 na zlyhanie srdca vo veku 44 rokov.

O scenár k filmu sa postará Billy Ray. Richarda Jewella si zahrá Paul Walter Hauser, jeho matku Bobi stvárni Kathy Bates. Olivia Wild si zahrá novinárku Kathy Scruggs, Hamm agenta FBI a Sam Rockwell stvárni Jewellovho obhajcu.

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články