Melissa McCarthy rokuje o úlohe Ursuly v hranej verzii filmu Malá morská víla

1.7.2019|Ivet Kollárová|
Melissa McCarthy rokuje o úlohe Ursuly v hranej verzii filmu Malá morská víla

Štúdia Disney ďalej rozvíjajú svoj plán „prerobiť“ svoje originál animované filmy do hranej podoby, prípadne do vysoko realistickej v prípade Levieho kráľa. Ďalším filmom čakajúcim v rade na svoj hraný remake je Malá morská víla, ktorý bude režírovať Rob Marshall.

Originál film štúdii Disney je z roku 1989 a o réžiu sa postarali Ron ClementsJohn Musker. Hudobný film, ktorý vznikol na námet rozprávky od Hansa Christiana Andersena, vyhral Oscara za najlepšiu pieseň a originál hudbu, ktorú zložil Alan Menken. Ten sa bude spoločne s Lin-Manuelom Mirandom podieľať aj na hudbe k novému, hranému remaku (Menken sa opäť predstaví ako skladateľ a Miranda napíše texty piesní). 

Film sleduje príbeh morskej víly menom Ariel, ktorá sa chce stať človekom po tom, čo sa zamiluje do ľudského princa. Na scénu následne vstupuje zlá morská čarodejnica Ursula, s ktorou uzavrie dohodu. Ona jej prianie splní, premení jej plutvu na nohy, no na oplátku jej vezme hlas. No dohoda má jeden háčik, ak princ Ariel nepobozká z čistej lásky do troch dní, Arile sa premení späť na morskú vílu a jej duša bude navždy patriť Ursule, ktorá bude mať ľahšiu cestu k zajatiu vládca morí Tritona. V disneyovke po boku Ariel vystupujú aj jej zvierací kamaráti: krab Sebastian, rybka Flunder a ukecaná čajka.

Film je vo fáze príprav a herecké obsadenie sa pomaly rysuje. Najnovšie informácie hovoria o obsadení herečky Melissy McCarthy do úlohy Ursuly. Úlohy rybky Flundera a čajky by si mali zahrať Jacob TremblayAwkwafina. O ostatných úlohách sa stále rokuje. O produkciu hranej verzie Disneyho Malej morskej víly sa postarajú Lin-Manuel Miranda, Rob Marshall, Marc Platt, či John DeLuca.

Melissu McCarthy najbližšie uvidíme v adaptácii komiksu od DC, krimi drámu Kráľovné zločinu (The Kitchen), ktorá dorazí do našich kín 8. augusta.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články