Nový film od režiséra Damiena Chazella, Babylon nebude muzikál

15.7.2019|Ivet Kollárová|
Nový film od režiséra Damiena Chazella, Babylon nebude muzikál

Úspešný a stále mladý režisér Damien Chazelle, ktorý získal ako najmladší režisér v histórii sošku Oscara za réžiu svojho originál hudobného filmu La La Land, ktorý pred dvoma rokmi zo 14 nominácii premenil na výhru 6 z nich, pripravuje ďalší projekt. Dráma Babylon, ktorá okamžite zaujala v Hollywoode a rozpútala vojnu štúdii o jej práva, sa bude odohrávať v 20. rokoch v Hollywoode na pomedzí veľmi dôležitého míľnika v histórii filmu, prechodu z nemého filmu na hovorený. 

Scenár k filmu napísal samotný Chazelle a blízky zdroju potvrdili slušných 180 strán scenára. O priazeň filmu, okrem iných bojujú štúdia Lionsgate, ktoré distribuovali spomínaný úspešný muzikál, Paramount a stanica Netflix. Film, okrem samotného príbehu nemého filmu, z ktorého sa stal film so zvukom, nazrie na slávu a pád fiktívnych, ako aj reálnych osôb filmového priemyslu. Jednu z úloh herečky nemého filmu - Clary Bow, ktorej zmena na zvuk pomohla v kariére, by si mohla zahrať Emma Stone.

Oficiálne zatiaľ nie je nič potvrdené, stále prebiehajú rokovania, no podľa informácii, prebiehajú veľmi rýchlo. EmmaDamien spolupracovali na muzikáli La La Land, ktorý Emme vyniesol jej prvého Oscara v kategórii najlepšia herečka v hlavnej úlohe. Producentmi filmu BabylonOlivia Hamilton, Matt PlouffeMarc Platt. Zaujímavá je aj informácia o rozpočte filmu, na ktorý je vyčlenených 80 až 100 miliónov dolárov. Na porovnanie, La La Land sa natáčal s rozpočtom okolo 30 miliónov dolárov.

Zlatý režisér Hollywoodu, Damien Chazelle momentálne natáča hudobný, dramatický limitovaný seriál The Eddy, ktorý sa zameriava na parížsku jazzovú scénu, jeden podnik a jeho majiteľov, ktorí sa snažia nájsť rovnováhu medzi chaotickým biznisom a osobným životom. Chazelle má na svojom konte „len“ ďalšie dva úspešné filmy - hudobný film Whiplash a životopisnú drámu o Neilovi Armstrongovi a úspešnej misii letu Apolla 11 na Mesiac, Prvý človek.

Zdroj:  deadline.com Foto © Jaguarps | Dreamstime.com

Súvisiace články