Trailer k vojnovej dráme 1917 od režiséra Sama Mendesa

2.8.2019|Ivet Kollárová|
Trailer k vojnovej dráme 1917 od režiséra Sama Mendesa

Štúdia Universal Pictures si za režiséra novej snímky z obdobia prvej svetovej vojny s názvom 1917 vybrali Sama Mendesa, režiséra bondoviek Skyfall, Spectre, či drámy Americká krása. A pri pohľade na novo-zverejnený trailer určite nešliapli vedľa.

Film sleduje dvoch mladých britských vojakov, Schofielda a Blaka počas prvej svetovej vojny, ktorí sú postavení pred neľahkú úlohu. V závode s časom, musia prejsť nepriateľským územím, aby včas odovzdali správu, ktorá by zastavila plánovaný útok britských vojakov, medzi ktorými sa nachádza aj Blakov brat, ktorí by vošli priamo do pasce nepriateľa.

Sam Mendes na filme 1917 spolupracoval s kameramanom Rogerom Deakinsom, s ktorým pracoval na troch snímkach, medzi inými aj Skyfall, za ktorý bol Deakins nominovaný na Oscara. Mendes spoločne s Krysty Wilson-Cairns napísal pre film aj scenár. Zaujímavé je meno strihača filmu, ktorým je Lee Smith, ktorý strihal Nolanov Dunkirk a z prvých ukážok novinky 1917 je cítiť práve dunkirkovská vypätá „tikajúca“ štruktúra (Lee dokonca vyhral sošku Oscara za strih na filme Dunkirk, pozn. redakcie).

Herecké obsadenie filmu je rovnako zaujímavé. V hlavných úlohách uvidíme britskú elitu Georga MacKaya, Deana-Charlesa Chapmana, Colina Firtha, Marka Stronga, Benedicta Cumberbatcha, Richarda Maddena, či Andrewa Scotta

Film 1917 príde do slovenských kín 9. januára 2020.

Zdroj:  universalpictures.com Foto © Depositphotos/youtube

Súvisiace články