Dnes do našich kín mieria filmy Vtedy v Hollywoode, Diego Maradona a Bécassine!

15.8.2019|Ivet Kollárová|

Do tretice opäť s troma novými filmami v kinách. Tretí augustový týždeň prináša deviaty film režiséra Quentina Tarantina, dokument o futbalistovi Diegovi Maradonovi a francúzsku komédiu o trochu naivnej pestúnke, no so srdcom na pravom mieste.

V deviatom filme kultového režiséra Quentina Tarantina, Vtedy v Hollywoode (Once Upon A Time In Hollywood) sa televízny herec Rick Dalton a jeho dlhoročný kaskadér Cliff Booth rozhodnú presadiť pri filme na konci zlatej éry Hollywoodu v roku 1969 v Los Angeles. Tarantino si, tak ako obyčajne, do svojej novinky vybral vskutku impozantné herecké obsadenie. Leonardo DiCaprio sa predstaví ako Rick Dalton, Brat Pitt stvárnil Cliffa Bootha, Margot Robbie si zahrala Sharon Tate, Mike Moh je Bruce Lee, Rafal Zawierucha stvárnil Romana Polanskeho a lídra kultu Charlesa Mansona si zahral Damon Herriman. Okrem nich si vo filme zahrali aj Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Al Pacino, Tim Roth, Emile Hirsch, Damian Lewis, Luke Perry, Kurt Russell, Margaret Qualley, James Marsden, Scoot McNairy, Rumer Willis, Lorenza Izzo, James Remar, Sydney Sweeney, Austin Butler, Michael Madsen, Zoë Bell, Lena Dunham, Bruce Dern, Clifton Collins Jr., Martin Kove, Brenda Vaccaro, Rebecca Rittenhouse, Dreama Walker, Maurice Compte, Spencer Garrett, Lew Temple, James Landry Hébert, Sean Baker, či Richard Allan Jones.

Fanúšikov futbalu poteší nový a veľmi zaujímavý dokument v réžii Asifa Kapadia, Diego Maradona. Diego je usmievavý chlapec z predmestia, ktorý miluje futbal a svoju veľkú rodinu. Vďaka obrovskému talentu plní sny sebe, svojim blízkym i stovkám miliónom fanúšikom po celom svete. V Neapoli, kde aj diabli potrebujú svojich bodyguardov, sa Diego stáva Bohom. Fanatický obdiv a slávu je ťažké ustáť a Diego skrýva svoju ľudskú tvár čím ďalej viac pod maskou Maradonu. Tomu nie sú cudzie divoké večierky, nevery, podvody, kokain ani pletky s mafiou. A zničujúca špirála sa roztáča... Strhujúci portrét jednej z najslávnejších kontroverzných osobností vôbec, poskladal držiteľ Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z viac než 500 záberov v Maradonovho súkromného archívu.

V dnešný premiérový deň prichádza do kín aj francúzska komédia, adaptácia rovnomenného, obľúbeného francúzskeho komiksu od režiséra Bruna Podalydèsa, Bécassine! Bécassine sa narodí na skromnej bretónskej farme v deň, keď ponad dedinu prelietajú sluky. Svoju detskú naivnosť si zachová nedotknutú aj v dospelosti. Sníva o odchode do Paríža, no stretnutie s Loulotte, malým dievčatkom, ktoré si adoptuje markíza de Grand-Air, obráti jej život naruby. Stane sa jej pestúnkou a vytvorí sa medzi nimi silná spolupatričnosť. Na zámku vládne radostný poryv. Ale dokedy? Dlhy narastajú a príchod nedôveryhodného gréckeho bábkara veci len skomplikuje. Nikto však neráta s Bécassine, ktorá opäť raz dokáže, že je ženou činu. V hlavných úlohách Emeline Bayart, Karin Viard, Maya Compagnie, Denis Podalydès, Bruno Podalydès, Michel Vuillermoz, Josiane Balasko, Philippe Uchan, či Vimala Pons.   

  Foto © Depositphotos/Itafilm/ContinentalFilm/FilmEurope

Súvisiace články