Filmový kvíz: Návrat do škôl

19.8.2019|Marko Aust|

Letné prázdniny sa k nevôle viacerých pomaly končia a čochvíľa sa opäť otvoria brány škôl. V tomto duchu je i dnešný kvíz, kde si otestujete znalosti filmov a seriálov zo školského prostredia. Držíme palce a prajeme príjemnú zábavu.

Otázka č.1
V slávnom filme Pánu učiteľovi z lásky (1967) nás dej zavedie do triedy plnej búrlivých a nevychovaných výrastkov, ktorí sú odhlodlaní zničiť nového mladého učiteľa. Ktorý herec ho zahral?
James Earl Jones
Sidney Poitier
Redd Foxx
Morgan Freeman
Otázka č.2
Do školy nás zavedie i hororová snímka Carrie (1976) nakrútená podľa rovnomenného bestselleru od Stephena Kinga. Zobrazuje osamelú a šikanovanú stredoškoláčku, ktorú vychováva fanaticky pobožná matka. Koľko krát bola nominovaná na Oscara?
0
1
2
3
Otázka č.3
Z prostredia školy v prominentnej časti Manhattanu je thriler Veľmi nebezpečné známosti (1999), kde sa stretávame s dvojicou teenagerov zbohatlíkov Kathryn a Sebastianom. Ktorá herečka si zahrala hlavnú úlohu Kathryn?
Tara Reid
Selma Blair
Sarah Michelle Gellar
Reese Witherspoon
Otázka č.4
Romantická komédia Pravá blondínka (2001) v podaní herečky Reese Witherspoon je o svojráznej typickej bondínke, ktorá išla študovať do školy. Aká to bola škola?
právnická
umelecká
politická
vojenská
Otázka č.5
Snímka Mrcha učiteľka (2011) je o drzej a sprostej učiteľke, ktorú stvárnila Cameron Diaz. Po jej boku si zahral učiteľa Rusella herec Jason Segel, aký predmet vyučoval?
dejepis
matematika
chémia
telocvik
Otázka č.6
Slávny seriál Berverly Hills, 90210 (1990) o skupine mladých ľudí zo školských rokov až do dospelosti nás sprevádzal v 90rokoch. Koho si tam zahral herec Ian Zering?
Dylan McKay
Brandon Walsh
David Silver
Steve Sanders
Otázka č.7
Aj z našich končín tu máme seriál zo školského prostredia s názvom My všichni školou povinní (1984), kde si zahrala celá plejáda československých hereckých hviezd. Koľko mal dielov?
10
11
13
14
 
  Foto © Depositphotos/Itafilm

Súvisiace články

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Nedávno odišla do hereckého neba slávna herecká osobnosť Sean Connery. Herec sa preslávil hlavne v úlohe agenta Jej veličenstva...