Vo filme Smrť na Níle si zahrajú Annette Bening, Gal Gadot aj Armie Hammer

3.10.2019|Ivet Kollárová|

V roku 2017 sa do kín dostala najnovšia filmová verzia známeho, rovnomenného detektívneho románu od Agathy Christie, Vražda v Orient Expresse. Z filmu sa stal prekvapivý hit svetových rebríčkov, za čo môže ďakovať skutočne hviezdnemu obsadeniu ako Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Johnny Depp, Daisy Ridley, Willem Dafoe, či Dame Judy Dench. O réžiu, ako aj o hlavnú úlohu známeho belgického detektíva, s jeho charakteristickými fúzami, Hercula Poirota, sa postaral Kenneth Branagh.

A keďže detektívky od Agathy Christie sú nestarnúce, a navyše po úspechu Orient Expressu bolo len otázkou času, kedy sa štúdia Fox (spolu s Disney samozrejme) pustia do ďalšej reinkarnácie príbehu mysterióznych vrážd, ktoré vyšetruje charizmatický Hercule Poirot. Čas vypršal a v týchto dňoch sa začína natáčať film Smrť na Níle. A jeho herecké obsadenie je rovnako impozantné ako to v Orient Expresse.

Na režisérsku stoličku opäť zasadne Kenneth Branagh, ktorý sa samozrejme vráti aj ako detektív Hercule Poirot. Jeho hlavných podozrivých si zahrajú Annette Bening, Russell Brand, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Letitia Wright, či Tom Bateman, ktorý si zopakuje svoju úlohu Bouca z Orient Expressu. 

O scenár k filmu, ktorý vychádza z rovnomenného románu od Christie z roku 1937, sa opäť postará Micheal Green. Producentmi filmu sú Ridley Scott, Mark Gordon, Simon Kinberg, Branagh a Judy Hofflund. Samotné natáčanie bude prebiehať v Longcross Studios kúsok od Londýna a na rôznych lokáciach v Egypte.

Film Smrť na Níle, ktorý bude natáčaný na 65mm film, sa do slovenských kín dostane 8. októbra 2020

Plné herecké obsadenie zverejnili štúdia 20th Century Fox aj prostredníctvom svojho twitter účtu:

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos/CinemaSK

Súvisiace články