TV tipy na posledný októbrový víkend

25.10.2019|Marko Aust|

Prinášame opäť trojicu našich televíznych tipov na posledný októbrový víkend. Na piatok večer určite padne vhod po pracovných dňoch niečo nenáročného, vybrali sme dobrodružný film Jurský svet (20:35h, Joj), v zábavnom parku sa vedenie rozhodnie zatraktívniť zvieraťami vytvorených z laboratórii, avšak udalosti sa dramaticky zmenia, keď jeden z takýcho "maznáčikov" sa utrhne z reťaze a začne si pochutnávať na zamestnancoch i návštevníkoch. Film sa v kinách stal kasovým trhákom a tiež si môžete prečítať našu filmovú recenziu.

Na sobotu sa potešia hlavne fanúšikovia klasických filmov, meno Miloša Formana dvojnásobného držiteľa Oscara snáď nemusíme nikomu predstavovať. Komédia Lásky jedné plavovlásky (23:15h, ČT1) je jeho druhým celovečerným filmom, vypráva príbeh osamelej mladej neskúsenej dievčiny, ktorá túži po obyčajnej láske a ľahko uverí sľubom, lichôtkam a darčekom. Viac o Milošovi Formanovi si môžete prečítať v tomto profilovom článku.

Ak ste z nejakého dôvodu nestihli v kinách pozrieť film Tlmočník od Martina Šulíka, tak v nedeľu večer (20:30h, Jednotka) máte príležitosť ho zhliadnúť. Svojrázna roadmovie snímka o dvoch pánoch, ktorí cestujú krížom cez Slovensko, aby spoznali pravdu o vlastnej minulosti. Počas cesty sa dostávajú do bizarných situácii, stretávajú rozmanitých ľudí a postupne si skladajú mozaikovitý obraz strednej Európy, ktorá sa navonok mení, ale niekde v hĺbke ukrýva stále nevyriešené konflikty. Vďaka poznaniu života toho druhého, začínajú chápať vlastné činy a nanovo si definujú vlastnú identitu. V hlavných úlohách Jiří Menzel, Peter Simonischek a Zuzana Mauréry.

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © NFA / Barracuda Movie / Garfield Film

Súvisiace články