Seriál Lord of the Rings dostal zelenú aj na druhú sériu

19.11.2019|Ivet Kollárová|
Seriál Lord of the Rings dostal zelenú aj na druhú sériu

Streamovacia stanica Amazon prinesie na obrazovky Prime Video televíznu adaptáciu diela J.R.R. Tolkiena, Lord of the Rings, ktorého nové príbehy by sa mali odohrávať pred udalosťami z diela Spoločenstvo prsteňa. A pokým je natáčanie prvej série len v pre-produkcii, natáčať by sa malo na Novom Zélande, stanica Amazon už teraz potvrdila pokračovanie seriálu aj druhou plánovanou sériou.

O seriál Lord of the Rings sa postarajú autori a scenáristi JD PaynePatrick McKay spoločne s tímom, do ktorého patrí aj scenáristka seriálu Breaking Bad, Gennifer Hutchinson, či Bryan Cogman, ktorý pracoval na seriáli Hra o tróny. Režisér J.A. Bayona bude režírovať prvé dve epizódy prvej série fantazijného seriálu.

Kompletné herecké obsadenie seriálu známe zatiaľ nie je a potvrdených je len niekoľko hercov, medzi nimi aj Markella Kavenagh, Will Poulter, či Joseph Mawle. Amazon Studios spolupracujú na seriáli s Tolkien Estate and Trust, HarperCollinsNew Line Cinema, ktorá je divíziou Warner Bros. Entertainment, ktoré priniesli na plátna kín trilógiu od Petra Jacksona.

Dej seriálu Lord of the Rings je rovnako zahalený rúškom tajomstva, no na oficiálnej twitter stránke seriálu sa objavil zaujímavý tweet, ktorý by mohol niečo málo naznačovať:

Welcome to the Second Age! 

Zdroj:  deadline.com Foto © Continental Film/twitter

Súvisiace články

Filmový kvíz: Pán prsteňov

Filmový kvíz: Pán prsteňov

Máme tu ďalší kvíz, tentokrát si vyskúšate svoje znalosti zo slávnej trilógie Pána prsteňov podľa svetoznámeho fantasy príbehu z...