TV tipy na záver novembra: tarantinovka Osem hrozných, orwellovský 1984 s Veľkým bratom

29.11.2019|Marko Aust|

Na záverečný novembrový víkend tu máme pre vás novú várku televíznych tipov.

Na piatok večer si určite nenechajte ujsť westernovú snímku od Quentina Tarantina s názvom Osem hrozných (22:45h, Markíza). Silná víchrina znemožní lovcovi ľudí pokračovať v ceste spolu s odsúdenou väzenkyňou na šibenicu a zostanú v útočisku v drevenici, ktorá je zástavkou dostavníkov. Spolu s nimi je tam i niekoľko cudzincov. Ôsmi pocestní začínajú tušiť problémy. Objaví sa tu množstvo zvučných hereckých mien ako Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell, Tim Roth či Amber Tamblyn.

Sobotný večer môžete vyplniť sledovaním osudu Chucka Nolanda workholického manažéra kuriérskej spoločnosti FedEx, ktorý po havárii lietadla sa ocitol sám na opustenom ostrove. V snímke Stroskotanec (20:00h, ČT2) od Roberta Zemeckisa si hlavnú úlohu zahral Tom Hanks.

Fotogaléria Stroskotanec (2000)Zobraziť fotogalériu »

Na nedeľu máme tip na filmové spracovanie rovnomenného slávneho románu 1984 (21:45h, ČT2). Tento román od anglického spisovateľa Georgea Orwella patrí medzi významné diela 20. storočia. Snímka zobrazuje príbeh úradníka Winstona Smitha na Ministerstve pravdy Oceánie, jeden z troch veľkých štátnych útvarov.  Nie sú tu žiadne zákony, vládne tu diktatúra a absolútna totalita, na čele stojí Veľký brat, ktorý má pod dozorom každého jednotlivca. Winston sa napriek zákazu zaľúbi do Júlie, ich vzťah je odhalený a nakoniec zradia i sami seba. V hlavných úlohách sa predstavia Richard Burton, John Hurt, Suzanna Hamilton a Cyril Cusack.

Prajeme príjemný víkend a veľa (nielen) filmovej zábavy.

  Foto © Tatrafilm/Forum Film Slovakia

Súvisiace články