TV tipy na víkend: gangsterovka Kasíno, oscarovská filmová klasika Ben-Hur

13.12.2019|Marko Aust|

Máme tu opäť ďalší decembrový víkend, spolu s ním nesmú chýbať i naše pravidelné víkendové televízne tipy.

Piatkový tip poteší priaznivcov gangsteroviek, film Kasíno (23:00h, Jednotka) od režiséra Martina Scorseseho nás zavedie do prostredia kasín v slávnom Las Vegas, ktoré ovládajú mafiáni. Vo filme si zahrala plejáda hereckých hviezd ako Robert De Niro, Joe Pesci, James Woods alebo Sharon Stone, ktorá si za svoju hlavnú hereckú úlohu vyslúžila nomináciu na Oscara.

Tip na sobotu večer patrí romantickej snímke Kráska a zviera (20:35h, Joj). V tejto najnovšej filmovej adaptácii rovnomennej rozprávky o mladej dievčiny Belle, ktorú vo svojom zámku uväzní obávaný a tajomný Netvor sa v hlavných úlohách predstavia Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans či Ewan McGregor. Viac sme o tejto snímke písali v našej filmovej recenzii.  

Na nedeľné popoludnie si prídu na svoje milovníci filmových klasík, o kvalitách snímky Ben-Hur (14:30h, Jednotka) svedčí jedenásť Oscarov. Oscara získal i herec Charlton Heston za svoju hlavnú mužskú úlohu Ben-Hura, syna z významného kniežacieho rodu z Jeruzaléma, ktorý bol neprávom odsúdený na galeje. Viac o tejto hereckej legende sme písali v článku Charlton Heston – „Legendárny Ben Hur“.

Prajeme príjemný a zábavný víkend.

  Foto © Depositphotos/Saturn

Súvisiace články