Timothée Chalamet by si mohol v novom životopise zahrať Boba Dylana

7.1.2020|Ivet Kollárová|

Štúdia Fox Searchlight sa spolu s režisérom Jamesom Mangoldom pripravujú na natáčanie nového filmu, zatiaľ nepomenovaného životopisu o hudobníkovi Bobovi Dylanovi. Hlavnú úlohu rockového speváka by si podľa najnovších informácii mal zahrať momentálne najobsadzovanejší mladý herec Timothée Chalamet.

Film by sa mal zamerať na kontroverzné obdobie, kedy sa Dylan rozhodol zmeniť svoj folkový štýl a stal sa z neho rockový hudobník. Na natáčaní životopisného filmu by sa mal podieľať aj samotný Bob Dylan. Či bude Chalamet spievať Dylanove piesne v tomto momente známe nie je, ale ako informoval online magazín Deadline, herec sa v týchto dňoch začal učiť hrať na gitare.

Novinka s pracovným názvom Going Electric by sa mohla začať natáčať koncom mája, začiatkom júna, po tom, čo sa Chalamet uvoľní zo svojho debutu na londýnskych divadelných doskách.

Bob Dylan prerazil na hudobnej scéne začiatkom 60. rokov len ako 19ročný. V roku 1965 sa rozhodol presedlať na rockovú hudbu, no jeho elektronický zvuk sa na folkovom festivale Newport nestretol s pochopením, Dylan bol so svojím novým zvukom dokonca vypískaný. Napriek tomu sa z Dylana stala rocková legenda a jeho piesne sa radia medzi najvplyvnejšie kúsky populárnej hudby 20. storočia. 

Zázračného chlapca, talentovaného Timothéeho Chalameta si môžeme pamätať z filmu Daj mi tvoje meno, za ktorý bol v roku 2018 ako najmladší herec v histórii nominovaný na Oscara v kategórii herec v hlavnej úlohe. Zahral si aj vo filmoch ako Interstellar, Lady Bird, Beautiful Boy, či The King, ktorý sa dá pozrieť na Netflixe

Za pár týždňov Timothéeho uvidíme aj v našich kinách a to vo filme Malé ženy v réžii Grety Gerwig a v priebehu roka v ďalších dvoch filmoch – The French Dispatch od režiséra Wesa AndersonaDuna od Denisa Villeneuva

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články