Novinky streamu Disney+: Lokiho nové herecké obsadenie a príprava seriálu The Mighty Ducks

18.2.2020|Ivet Kollárová|

Disneho prvý stream, na ktorý na Slovensku stále čakáme, prišiel s dvoma zaujímavými novinkami. Do marvelovského seriálu Loki obsadili jeho tvorcovia herečku Gugu Mbatha-Raw, ktorá sa pridá k skorej ohláseným hercom Owenovi Wilsonovi, Sophii Di MartinoTomovi Hiddlestonovi, ktorý si zopakuje úlohu zákerného “bôžika“, Lokiho. 

Loki, brat Boha blesku Thora, zohral kľúčovú úlohu vo filmoch o Avengeroch. Jeho postavu sme stratili v časti z roku 2018, Nekonečná vojna, následne sa na krátko objavil vo filme Endgame, kde sa mu podarilo zmiznúť aj s jedným kameňom nekonečna. A práve na túto etapu sa zameria seriál streamu Disney+. Dozvieme sa tak, kde sa celú dobu nachádzal a čo robil.

Autorom, scenáristom, ako aj výkonným producentom seriálu Loki je Michael Waldron. Seriál by mal mať na streame Disney+ premiéru začiatkom roka 2021.

Ďalším chystaným seriálom streamu Disney+, mimo marvelovských, je seriálový remake originál filmu z roku 1992, Šampióni (The Mighty Ducks). A z originál filmu sa vracia jedna kľúčová postava a to tréner Gordon Bombay, ktorého opäť stvárni Emilio Estevez. V origináli bývalý hokejista a advokát Bombay dostal od súdu, za sústavné porušovanie predpisov, trest odpracovať 500 hodín verejno-prospešných prác, v rámci čoho sa dostal k pozícii trénera najhoršieho chlapčenského hokejového tímu v Minnesote, z ktorého sa neúnavným tréningom a špeciálnymi metódami stane jeden z najlepších tímov.

V 10-dielnom seriáli si okrem Esteveza zahrajú aj Lauren Graham, Julee Cerda a Brady Noon, Swayam Bhatia, Taegen Burns, Bella Higginbotham, Luke Islam, Kiefer O'Reilly, Maxwell Simkins, či De'Jon Watts, ktorí stvárnia nových mladých hokejistov. Autorom a scenáristom seriálu je Steve Brill, ktorý stojí za vznikom originálov (dokopy troch filmov) The Mighty Ducks.

Dej seriálovej novinky sa odohráva opäť v Minnesote a z pôvodného neúspešného tímu Mighty Ducks sa stal jeden z najlepších tímov juniorskej ligy. No po tom, čo z tímu vylúčia 12-ročného Evana, on a jeho mama sa rozhodnú založiť si vlastný tím nedocenených hráčov, ktorý bude súťažiť v nabitej juniorskej lige plnej víťazstva-chtivých konkurentov. Trénerom „outsiderov“ nebude nikto iný ako Gordon Bombay.

Seriál The Mighty Ducks sa momentálne natáča vo Vancouveri a jeho premiéra na streame Disney+ je naplánovaná na koniec tohto roka.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos/WaltDisney/Disney+

Súvisiace články