V rámci preventívnych opatrení proti šíreniu koronavírusu sa zatvárajú bratislavské kiná

9.3.2020|Ivet Kollárová|

V súvislosti s nárastom ochorení spôsobených vírusom COVID-19 a na základe odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR, ako aj zákazu organizovania akýchkoľvek verejných kultúrnych (a športových) podujatí, ktorý po zasadnutí ústredného krízového štábu SR vydal odchádzajúci premiér Peter Pellegrini, sa od utorka 10. marca zatvárajú bratislavské kiná:

Kino Lumiére, ktoré ostáva predbežne zatvorené do 31. marca.

Kino Mladosť ostáva zatvorené predbežne po dobu 7 dní.

Kino Film Europe sa zatvára do odvolania.

Artkino za zrkadlom bude mať zatvorené do 23.marca.

Kino Nostalgia sa zatvára od stredy 11. marca a to minimálne do 24. marca, prípadne až do odvolania zákazu.

Cinema City Cinemax ostávajú zatiaľ otvorené, no keďže sa situácia mení každým dňom (a každou hodinou) očakávať môžeme aj ich zatvorenie, prípadne obmedzenie premietania.

Šírenie ochorení spôsobené vírusom COVID-19 na Slovensku zrušilo nasledovné filmové akcie:

Febiofest, ktorý sa mal konať od 11. do 17. marca (organizátori počítajú s náhradným termínom).

Visegrad Film Forum, ktorý sa mal konať od 10. do 14. marca (organizátori stále diskutujú, či sa bude jednať o úplné zrušenie alebo o presunutie termínu).

Odovzdávanie Národných filmových cien Slnko v sieti, ktoré sa malo uskutočniť 17. apríla a s tým spojená prehliadka Týždeň slovenského filmu sa presúvajú na zatiaľ neurčitý termín.

Prehliadka francúzskeho filmu Créme de la Créme, ktorá sa má konať od 25. do 31. marca zrušená zatiaľ nebola, organizátori monitorujú rýchlo sa meniacu situáciu a o prípadnom zrušení, či presunutí termínu budú verejnosť v dostatočnom predstihu informovať.

Akékoľvek zmeny budú jednotlivé kiná priebežne dopĺňať podľa aktuálnej situácie. Rovnako sa zatvárajú, prípadne svoje programy rušia, či menia aj ostatné menšie, či väčšie kiná po celom Slovensku.

Update 10.3.2020: Prehliadka francúzskeho filmu Créme de la Créme sa ruší v pôvodnom termíne (25.-31.3.) a presúva sa na zatiaľ neurčitý termín (organizátori oznámia náhradný termín v najbližších dňoch).

Update2 10.3.2020: Multiplex Cinemax rovnako uzatvoril všetkých svojich 13 kín na Slovensku až do odvolania.

Update 13.3.2020: Z dôvodu vyhlásenia mimoriadnej situácie na Slovensku a zatvorenia nákupných centier, zrušili svoje premietania aj multiplexy Cinema City.

  Foto © Depositphotos

Súvisiace články