Nové seriály a filmy na Netflixe – Hollywood, The Last Dance, Extraction, či Unorthodox

3.5.2020|Ivet Kollárová|

Otvorenie kín je u nás zatiaľ v nedohľadne a nám na odreagovanie naďalej ostávajú streamy, či rôzne online premietania. Pozrime sa na stream Netflix a novinky, ktoré by ste si nemali nechať ujsť:

Limitovaný seriál Hollywood 

Autorom tejto historickej drámy, ktorá prináša pohľad na zlatú éru filmového biznisu v Hollywoode 40. rokoch je Ryan Murphy spoločne s Ianom Brennanom. Murphy, ktorý je považovaný za jedného z najkreatívnejších televíznych autorov (na konte má seriály ako American Horror Stories, Pose, Feud, American Crime Story, Glee, či The Politician) prináša príbeh Hollywoodu a (relatívnych) zmien, ktoré so sebou prináša nová éra filmového priemyslu. Ako obvykle, Murphy sa vo svojej vizuálne vyšperkovanej a očarujúcej tvorbe dotýka najpálčivejších tém, ktoré rezonujú v Hollywoode (a mimo neho) do týchto čias (utláčané menšiny, ne-rovnoprávnosť pohlaví, LGBT komunity, ..).

V povojnovom Hollywoode sa objavuje ambiciózna skupinka nových hercov a filmových tvorcov, ktorí sú ochotní urobiť takmer všetko, len aby sa ich hollywoodsky sen stal skutočnosťou. V hlavných úlohách Darren Criss, Jim Parsons, Dylan McDermott, Patti LuPone, David Corenswet, Joe Mantello, Holland Taylor, či Samara Weaving.

Dramatický sci-fi seriál Into the Night

Prvý belgický originál seriál na Netflixe je od autora Jason George, ktorý sa nechal inšpirovať rovnomenným románom od spisovateľa Jaceka Dukaja. Multilingválny seriál nás zavedie na palubu osobného lietadla plného cestujúcich, ktorí sa letom na západ, do tmy snažia zachrániť pred ničivou silou spaľujúceho slnka (a nevysvetliteľného nadpozemského javu), ktoré ničí všetko, čo mu príde do cesty.

V hlavných úlohách Stefano Cassetti, Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Jan Bijvoet, Mehmet Kurutlus, Vincent Londez, či Babetida Sadjo.

Komediálny coming-of-age seriál Never Have I Ever 

Autorky Mindy Kaling a Lang Fisher natočili milý, úsmevný a viac ako pravdivý príbeh o dospievajúcej indicko-americkej teenagerke, ktorá sa musí vysporiadať s dospievaním, svojimi pocitmi, priateľmi a tradične založenou rodinou. Inšpiráciou pre seriál bol život samotnej autorky Mindy Kaling.

V hlavných úlohách Maitreyi Ramakrishnan, Darren Barnet, Jaren Lewison, Poorna Jagannathan, Lee Rodriguez, Adam Shapiro, či Niecy Nash.

Dokumentárny seriál The Last Dance 

Emóciami nabitý dokument o vzostupe tímu Chicago Bulls na výslnie v 90. rokoch a lídrovi tímu a basketbalovej legende Michaelovi Jordanovi

Komediálno-romantický coming-of-age film The Half of It

V réžii Alice Wu vznikol ďalší z mnohých romantických coming-of-age filmov, ktorý je napokon úplne iný, ako ste si mysleli. Hanblivá a bystrá teenagerka Ellie Chu pomáha svojmu spolužiakovi Paulovi s písaním zamilovaných listov pre jeho nový objav. Časom sa veci mierne skomplikujú, nie len, že sa z nich stanú dobrí priatelia, no Ellie sa sama nečakane zamiluje do jeho objavu.

V hlavných úlohách Leah Lewis, Daniel Diemer, Alexxis Lemire, či Collin Chou.

Film Extraction (Vyslobodenie)

Tento akčný thriller natočil režisér Sam Hargrave a produkovali ho bratia JoeAnthony Russo. Chris Hemsworth si zahral vojaka Tylera Rakeho, ktorý sa vydáva na najnebezpečnejšiu misiu kariéry – záchranu uneseného syna väzneného kriminálnika a bossa drogového podsvetia.

Okrem Hemswortha si vo filme zahrali Rudhraksh Jaiswal, Sam Hargrave, Vonzell Carter, Golshifteh Farahani, Wayne Blair, Randeep Hooda, či Pankaj Tripathi.

Limitovaný seriál Unorthodox

Už pár týždňov sa dá na Netflixe pozrieť táto limitovaná dráma, ktorá je voľne inšpirovaná skutočným príbehom a autobiografiou Deborah Feldman z roku 2012 – Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots. Seriál ponúka silný príbeh o mladej ultra-ortodoxnej Židovke z Brooklynu, ktorá sa rozhodne opustiť svoju komunitu a ujsť z dohodnutého manželstva, aby mohla začať svoj nový život. Odíde od Berlína, kde medzi hudobníkmi začína objavovať život mimo židovskej komunity a pravidiel, v ktorých vyrastala. No jej minulosť ju začne postupne dobiehať.

Autorkou seriálu je Anna Winger a všetky štyri epizódy režírovala Maria Schrader. V hlavných úlohách výborná Shira Haas, Jeff Wilbusch, Amit Rahav, Delia Mayer, Alex Reid, Ronit Asheri, či Harvey Friedman.

Komediálno-dramatický seriál After Life

Kto má rád brutálny humor britského komika Rickyho Gervaisa, tento seriál mu bude rozhodne vyhovovať. Aktuálne je vonku nová 2. séria a cca 20 minútové epizódy sa, napriek určitej ťažobe, veľmi ľahko pozerajú. Seriál sleduje Tonyho a jeho snahu vyrovnať sa so smrťou svojej ženy.

Zdroj:  netflix.com Foto © Depositphotos/Netflix/youtube

Súvisiace články