Televízne tipy na májový víkend: 75. výročie ukončenia 2. svetovej vojny

8.5.2020|Marko Aust|

Máme tu ďalší predĺžený májový víkend, ktorý sľubuje pekné počasie predurčené na prechádzky či výlety do prírody. Spolu s ním prinášame novú várku tipov na televízne víkendové večery. Dnes je 75. výročie ukončenia druhej svetovej vojny v Európe, čo sa odzrkadlilo na programovej ponuke i televíznych tipoch.

Na piatkový večer máme tip na vojnovú drámu Dunkirk (20:30h, Markíza) od anglického režiséra Christophera Nolana. Snímka bola založená na reálnych historických udalostiach. Operácia Dynamo bola hromadnou evakuáciou vyše 330 tisíc Nemcami obkľúčených spojeneckých - britských, francúzskych a belgických - vojakov z pláží a prístavu francúzskeho mesta Dunkerque. Viac o tejto snímke sme písali v našej filmovej recenzii.

Fotogaléria Dunkirk (2017)Zobraziť fotogalériu »

Priaznivci vojnových filmov si prídu na svoje aj v sobotu. Historický veľkofilm Pád tretej ríše (20:00h, ČT2) zobrazuje posledné dny Hitlera a jeho impéria. Vznikol na základe knihy osobnej Hitlerovej sekretárky Traudl Jungovej. Strhujúci herecký výkon Bruno Ganza v úlohe Hitlera len v samotnom Nemecku prilákal do kín až 6 miliónov divákov.

V nedeľu večer si môžete pozrieť nórsky vojnový film Ten dvanásty (20:35h, Joj). Posledný muž z jednotky musí bojovať o vlastné prežitie. Bolo ich dvanásť sabotérov vycvičených na likvidáciu nacistických strategických cieľov a nacisti z nich jedenásť zabili. Aby sa zachránil, musí utiecť do Švédska, čaká ho extrémne náročna cesta naprieč ľadovou severskou divočinou.

Prajeme pohodový a príjemný slnečný víkend a opäť sa vidíme v ďalších televíznych tipoch.

  Foto © Continental Film

Súvisiace články