Filmové správy: Taika Waititi režisér novej časti Star Wars, teaser k Netflix seriálu Space Force

8.5.2020|Ivet Kollárová|

Čerstvý držiteľ Oscara za adaptovaný scenár k filmu Králiček Jojo, novozélandský režisér Taika Waititi bude režírovať nový film zo série Star Wars. Scenár k filmu napíše Waititi spoločne s Krysty Wilson-Cairns, ktorá napísala scenár pre vojnový film 1917 (a získala zaň nomináciu na Oscara).

Taika Waititi je známy aj réžiou tretej časti marvelovskej série o bohovi blesku Thor: Ragnarok a chystá sa aj na réžiu štvrtej časti Thor: Love and Thunder (Láska a Hrom). Nedávno dokončil natáčanie filmu pre štúdia Searchlight Pictures s názvom Next Goal WinsElisabeth Moss, Armie HammeromMichaelom Fassbenderom v hlavných úlohách. Do sveta Star Wars Waititi zabrdol réžiou poslednej časti prvej série Disney+ seriálu The Mandalorian a prepožičaním hlasu robotovi IG-11.

To o čom sa dlhé roky hovorilo sa stane skutočnosťou. Tom Cruise bude svoj ďalší film, resp. časť filmu, natáčať vo vesmíre. Informáciu dokonca potvrdila vesmírna agentúra NASA, ktorá by mala s Cruisom na projekte spolupracovať a dodala, že natáčať by sa malo na palube Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS). Pôjde tak o prvý hraný film, ktorý sa bude natáčať vo vesmíre.

S Cruisom a NASA bude na filme spolupracovať aj Elon Musk, podnikateľ a miliardár, vynálezca a vlastník firmy SpaceX, pôsobiacej v aerokozmickom priemysle. Detaily filmu známe zatiaľ nie sú, no ako zverejnil magazín Deadline, nemalo by sa jednať o žiaden nový film zo série Mission: Impossible. Toma Cruisa uvidíme najbližšie v novinke štúdii ParamountTop Gun: Maverick, ktorá by mala podľa nového plánu doraziť do kín 23. decembra, u nás presne na Silvestra 31.12.2020.

Režisér David Ayer (Jednotka samovrahov) bude pre Netflix režírovať filmovú adaptáciu rovnomenného románu od Harlana Cobena, Six Years. Príbeh filmu sa zameriava na muža, ktorý sa po šiestich rokoch od rozchodu s láskou jeho života, zúčastní pohrebu muža, ktorého si mala zobrať jeho ex. No žena, ktorú raz poznal je zmenená na nepoznanie a on sa vydáva pátrať po identite tejto záhadnej ženy a jeho vlastných spomienok.

Ďalším animovaným filmom od štúdii Disney, ktorý sa dočká svojej hranej verzie je snímka z roku 1997, Hercules. Producentmi filmu sú JoeAnthony Russo a scenár napíše Dave Callahan. Bližšie detaily o filme, ako napríklad či sa bude jednať o muzikál a hereckom obsadení známe zatiaľ nie sú.

Prvý trailer ku komediálnemu seriálu od tvorcov americkej verzie seriálu The Office, zobrazuje Steva Carella ako Marka Nairda, generála novo-vzniknutej zložky Ozbrojených síl Spojených štátov s názvom Space Force, ktorý plánuje poslať astronautov opäť na Mesiac. No velenie v novom tíme nie je jednoduché a Mark sa musí vypriadavať so skeptickými zamestnancami, vybuchujúcimi raketami a v neposlednom rade s dcérou, ktorú vyhodili zo školy. Na záchranu a odreagovanie mu padne vhod hit skupiny The Beach Boys – Kokomo.

V seriáli si po boku Carella zahrali aj John Malkovich, Lisa Kudrow, Ben Schwartz, Tawny Newsome, Jimmy O. Yang, Jane Lynch, Noah Emmerich, Alex Sparrow, či Don Lake. Výkonnými producentmi seriálu sú Steve Carell, Greg DanielsHoward Klein.

Seriál Space Force bude mať na Netflixe premiéru 29. mája.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos/Walt Disney/Netflix/youtube

Súvisiace články