Najočakávanejšie hollywoodske filmy, ktoré uvidíme v kinách do konca roka 2020

26.5.2020|Ivet Kollárová|

Rok 2020 nezačal veľmi ideálne. Po jeho prvých dvoch mesiacoch sa celý svet uzavrel pred šíriacim sa novým vírusom a kompletne pozmenil naše zabehnuté životy. Zasiahlo to všetky oblasti života, kultúru a filmy nevynímajúc. Zrušili sa niektoré filmové festivaly a mnohí filmoví distribútori začali rušiť premiéry svojich filmov v mesiacoch apríl, máj, či jún a presúvať ich na koniec roka, v niektorých prípadoch až na rok 2021.

Avšak, mesiac máj so sebou prináša pozitívne správy a so 4. fázou uvoľňovania opatrení sa otvárajú aj naše obľúbené a veľmi chýbajúce kiná. Síce stále s určitými obmedzeniami, kvôli ktorým bohužiaľ ostáva veľa kín naďalej zatvorených (budeme dúfať, že postupujúcim časom sa dočkáme otvorenia väčšiny kín). Tie už otvorené budú vo svojom programe ponúkať zatiaľ staršie tituly, ktoré boli do distribúcie nasadené pred zatvorením kín. U pár distribútoroch sa však objavujú aj nové filmy, ktoré by sa mohli v kinách objaviť už v najbližších týždňoch. 

Napriek presunom a rušením je predsa len ďalšou pozitívnou správou množstvo nových filmov, ktoré nás čakajú do konca roka 2020 (a berme to ako isté zadosťučinenie). Pozrime sa na prehľad tých najzaujímavejších a dlho-očakávaných hollywoodskych blockbustrov, ktoré by ste si rozhodne nemali nechať ujsť a dúfajme, že to bude priamo v kinách:

Tenet – premiéra 16. júl
Réžia: Christopher Nolan
Hrajú: Robert Pattinson, John David Washington, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine, Clémence Poésy, či Himesh Patel 

Nad premiérou tohto filmu visí veľmi veľa otáznikov. Je prvým z veľkých a dlho-očakávaných filmov, ktoré by mali doraziť do kín už v polovici júla. Štúdia Warner Bros. čelia komplikovanej situácii, pretože mnohé kiná, a to najmä v USA, ale aj u nás nevedia, či budú môcť v júli vôbec otvoriť a keď, za akých podmienok. Nolan však trvá na stanovenej premiére, no bola by škoda, keby sa tomuto filmu, kvôli obmedzeniam nedostalo pozornosti, ktorú si jednoznačne zaslúži (presun premiéry je ale viac ako pravdepodobný).

Nolan prichádza so svojou šialenou novinkou plnou časových zvratov, v ktorej sa mladí tajní agenti snažia odvrátiť hrozbu tretej svetovej vojny. Žeby niečo lepšie ako Počiatok? Tvrdí to aj sám Nola a navyše sa film stal jedným z najdrahších filmov aké boli kedy natočené (rozpočet sa pohybuje okolo 200 miliónov dolárov).

Mulan – premiéra 23. júl
Réžia: Niki Caro
Hrajú: Yifei Liu, Donnie Yen, Li Gong, Jason Scott Lee, Yoson An, Tzi Ma, či Jet Li

S plne medzinárodným a z väčšej miery čínskym obsadením z animovanej podoby ožíva legenda o neohrozenej bojovníčke, ktorá sa vzoprie nie len svojmu otcovi, režimu ale aj svojmu osudu. Premiéra filmu je rovnako na hrane, uvidíme či sa Disney nerozhodne premiéru posunúť ešte o pár týždňov.

Wonder Woman 1984 – premiéra 13. august
Réžia: Patti Jenkins 
Hrajú: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Robin Wright, Pedro Pascal, či Connie Nielsen

DC stavilo na rovnakú kartu ako pri jednotke a síce duo Jenkins-Gadot a my sa môžeme tešiť na novú vlnu retro akcie v podaní princeznej Amazonky a jej nemesis Cheetah.

Noví mutanti (New Mutants) – premiéra 27. august
Réžia: Josh Boone 
Hrajú: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Blu Hunt, Alice Braga, Henry Zaga, či Colbi Gannett

Štúdia Disney v spolupráci s Marvel prinášajú na plátna kín adaptáciu komiksu o mladých mutantoch, ktorí objavujú svoje schopnosti, snažia sa zachrániť a utiecť pred zlými činmi, ktoré spáchali.

Tiché miesto: Časť II (A Quiet Place Part II) – premiéra 3. september
Réžia: John Krasinski
Hrajú: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Djimon Hounsou, či John Krasinski

Čo môže byť horšie ako vraždiace monštrá, ktoré reagujú na ten najmenší zvuk? Snáď len tí, ktorí sa snažia prežiť apokalypsu, čo veľmi skoro pochopí aj rodina Abbottovcov, ktorá sa vydáva do neznáma, za hranice svojho domova.

The King’s Man: Prvá misia (The King’s Man) – premiéra 17. september
Réžia: Matthew Vaughn 
Hrajú: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Matthew Goode, Aaron Taylor-Johnson, Tom Hollander, Stanley Tucci, Daniel Bruhl, Rhys Ifans, Charles Dance, či Djimon Hounsou

Začiatok kingsmenov v celej svojej kráse a s brutálnym obsadením v boji proti najhorším tyranom a zločincom, ktorí chystajú vyhľadenie miliónov nevinných ľudí.

Candyman – premiéra 24. september 
Réžia: Nia DaCosta 
Hrajú: Yahya Abdul-Mateen II., Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo, Kyle Kaminsky, či Vanessa Williams

Spirituálne pokračovanie kultového hororu z roku 1992. Na zjavenie Candymana vám stačí vysloviť jeho meno päť krát za sebou a pozerať sa pri tom do zrkadla, odvážite sa..?!

Čarodejnice (The Witches) – premiéra 8. október
Réžia: Robert Zemeckis 
Hrajú: Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci, Chris Rock, Codie-Lei Eastick, Charles Edwards, Morgana Robinson, či Jonathan Livingstone

Film natočený podľa rovnomennej knihy z roku 1983 od spisovateľa Roalda Dahla rozpráva strašidelný, fantazijný a pritom zábavný príbeh o chlapcovi, ktorý sa zapletie so zlými čarodejnicami, ktoré chcú zbaviť svet všetkých detí ich premenou na myši.

Smrť na Níle (Death on the Nile) – premiéra 8. október 
Réžia: Kenneth Branagh 
Hrajú: Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Annette Bening, Letitia Wright, Tom Bateman, Sophie Okonedo, Russell Brand, či Kenneth Branagh

Známy belgický detektív Hercule Poirot bude musieť počas svojej dovolenky na legendárnom Níle vyšetriť vraždu mladej dedičky. Film natočený podľa rovnomenného románu od spisovateľky Agathy Christie.

Black Widow – premiéra 5. november 
Réžia: Cate Shortland 
Hrajú: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour, William Hurt, O-T Fagbenle, či Ever Anderson

Čo sa udialo v živote Natashi Romanoff v období medzi udalosťami z filmov Captain America: Občianska vojna a Avengers: Infinity War? Aká bola jej minulosť? To všetko odhalí prvý film v rámci štartujúcej 4. fázy MCU.

Duša (Soul) – premiéra 19. november
Réžia: Pete Docter, Kemp Powers
Hrajú (v anglickom origináli): Jamie Foxx, Tina Fey, Phylicia Rashad, Quest Love, Daveed Diggs, Richard Ayoade, či Angela Bassett

Nový animák od štúdii Disney a Pixar nám ukáže ako sa vyvíja duša pred tým ako sa dostane na Zem v tele svojho človeka a čo pre dušu samotnú znamená život.

Hlboká voda (Deep Water) – premiéra 12. november 
Réžia: Adrian Lyne 
Hrajú: Ben Affleck, Ana de Armas, Finn Wittrock, Tracy Letts, Kristen Connolly, Jacob Elordi, či Rachel Blanchard

Film natočený na motívy rovnomenného románu od spisovateľky Patricie Highsmith sa zameriava na Vica Van Allena, ktorý, aby sa vyhol rozvodu dovolí svojej manželke mať rôzne romániky, no keď jej milenci náhle zmiznú, Vic sa stáva hlavným podozrivým.

Godzilla vs Kong – premiéra 19. november
Réžia: Adam Wingard 
Hrajú: Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgard, Rebecca Hall, Kyle Chandler, Eiza González, Ziyi Zhang, Demián Bichir, či Danai Gurira

V súboji o Kráľa monštier sa stretávajú gigantický Kong a nezastaviteľná Godzilla.

Nie je čas zomrieť (No Time To Die) – premiéra 19. november 
Réžia: Cary Joji Fukunaga 
Hrajú: Daniel Craig, Ana de Armas, Rami Malek, Ralph Fiennes, Léa Seydoux, Christoph Waltz, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Billy Magnussen, či Ben Whishaw

Daniel Craig sa v úlohe agenta Jej Veličenstva vydáva na svoju poslednú misiu. Britský herec sa po piatich filmoch definitívne rozlúči s postavou Jamesa Bonda. 

Free Guy – premiéra 10. december
Réžia: Shawn Levy 
Hrajú: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi, Joe Keery, Utkarsh Ambudkar, Lil Rel Howery, či Britne Oldford

Ako sa cíti vedľajšia postava vo vysoko oktánovej, akčnej hre, ktorá sa všetkému bez rečí prispôsobuje? A čo sa stane, keď si začne uvedomovať svoju existenciu a rozhodne sa zmeniť svoj osud a smerovanie? Ryan Reynolds nám opäť predvedie svoj typický, brutálny humor.

Duna – premiéra 17. december 
Réžia: Denis Villeneuve 
Hrajú: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Josh Brolin, Jason Momoa, Dave Bautista, Stellan Skarsgard, Javier Bardem, David Dastmalchian, či Charlotte Rampling

Podľa rovnomenného sci-fi románu od spisovateľa Franka Herberta sa vydáme na planétu Arrakis, ktorej vládne mocný rod Atreidesovcov a mladý Paul Atreid, ktorý sa stáva nie len ochrancom najcennejšieho korenia v celej galaxii, ktoré predlžuje život a dáva nadľudské schopnosti, ale aj mocným prorokom a lídrom kmeňa Fremenov – Muad’Dib.

West Side Story – premiéra 17. december 
Réžia: Steven Spielberg 
Hrajú: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Corey Stoll, Brian d’Arcy James, či Rita Moreno

Adaptácia rovnomenného muzikálu z roku 1957 o zakázanej láske a rivalite medzi dvoma pouličnými gangmi mladíkov – Jets a Sharks v uliciach New Yorku.

Top Gun: Maverick – premiéra 31. december 
Réžia: Joseph Kosinski 
Hrajú: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Miles Teller, Jake Picking, Glen Powell, Jean Louisa Kelly, Monica Barbaro, Lewis Pullman, Ed Harris, Jon Hamm, či Val Kilmer

Príbeh Peta „Mavericka“ Mitchella pokračuje aj po skoro 30 rokoch so známymi tvárami, aj s nováčikmi, ktorí sa po jeho boku zaúčajú za elitných letcov.

Zdroj:  moviemania.sk Foto © Warner Bros/Forum Film Slovakia

Súvisiace články