TV tipy na posledný májový víkend: športová dráma Borg vs. McEnroe, ikonická Godzilla

29.5.2020|Marko Aust|

V kalendári máme záverečný víkend mája, a k tomu máme pravidelnú novú várku televíznych tipov.

Vojnová dráma oscarového režiséra Mela Gibsona Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu (23:25, Joj) bola inšpirovanaľ skutočným príbehom muža, ktorý sa počas vojny stal hrdinom bez jediného výstrelu. Vojak Doss sa odmietol ukryť a zostal uprostred krvavého pekla. Znášal jedného zraneného po druhom z útesu do bezpečia. Počas vyčerpávajúcich 12 hodín, za stáleho ostreľovania, zachránil životy 75 vojakom. Snímka bola nominovaná na Oscara v šiestich kategóriach, z ktorých dve (strih, zvuk) premenila na víťazstvo.

V týchto časoch je ešte obmedzená ponuka športových podujatí, tak športových fanúšikov môže v sobotu večer potešiť dráma z prostredia tenisu Borg vs. McEnroe (20:00, ČT2). Film o boji, na ktorý tenisoví fanúšikovia nezabudnú do konca života. Borg McEnroe, tiež uvádzaný ako Borg vs McEnroe je švédska životopisná dráma, ktorá sa sústredí na slávny tenisový  zápas medzi pokojným Švédom Björnom Borgom a známym nervákom, Američanom Johnom McEnroeom, na najprestížnejšom a najstaršom tenisovom turnaji sveta, Wimbledone.

Nedeľné popoludnie môžete vyplniť sci-fi fantasy snímkou Godzilla (13:45, Markíza) od režiséra Garetha Edwardsa. Blíži sa epické znovuzrodenie ikonickej Godzilly, pôvodne vytvorenej japonskou spoločnosťou Toho. V tomto veľkolepom dobrodružstve od Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures sa oproti sebe postavia svetovo najznámejšie monštrum a nenávistné bytosti, ktoré podporované ľudskou vedeckou aroganciou ohrozujú naše ďalšie prežitie. K snímke si môžete prečítať aj našu filmovú recenziu.

Prajeme príjemný víkend, priatelia a opäť o týždeň.

  Foto © Continental Film

Súvisiace články