TV tipy na úvodný júnový víkend: klasiky Krokodíl Dundee, Francúzová milenka

5.6.2020|Marko Aust|

Prehupli sme sa do mesiaca jún, pred nami je prvý júnový víkend a spolu s ním prinášame i naše pravidelné televízne tipy.

Austrálska komédia Krokodíl Dundee (Dajto, 20:15h) patrí vďaka svojej obľúbenosti medzi najreprízovanejšie príbehy na televíznych obrazovkách. Okrem akcie, humoru a milostného iskrenia nám ponúka i nadmieru príťažlivé zábery divokej austrálskej prírody. V hlavných úlohách sa predstaví dvojica Paul Hogan a Linda Kozlowski. K tejto snímke sme napísali aj retro článok Krokodíl Dundee.

Bohatým bral, chudobným dával. Príbeh o zbojníkovi Robinovi Hoodovi pozná určite väčšina z vás. Filmových spracovaní už bolo niekoľko, v sobotu uvidíte spracovanie z roku 2010 od Ridleyho Scotta s rovnomenným názvom Robin Hood (22:10, Markíza). V snímke si zahralo množstvo hereckých hviezd ako Rusell Crowe, Cate Blanchett, William Hurt či Mark Strong. Viac o snímke sa dočítate i v našej filmovej recenzii.

Na nedeľu večer máme tip na film Francúzová milenka (21:35h, ČT2), nakrútený na motívy románu Johna Fewlesa. Snímka, ktorá získala päť nominácii na Oscara, vypráva príbeh nerovnej lásky medzi biologom a melancholickej Sarah. Hlavné postavy stvárnili Meryl Streep a Jeremy Irons. 

Prajeme pekný víkend.

  Foto © Tatrafilm

Súvisiace články