Kristen Stewart v novom filme Spencer stvárni Princeznú Dianu

20.6.2020|Ivet Kollárová|
Kristen Stewart v novom filme Spencer stvárni Princeznú Dianu

Režisér Pablo Larraín pripravuje nový životopisný film, ktorý sa zameriava na  jeden víkend v živote Princeznej Diany, ktorá sa rozhodne opustiť svojho manžela Princa Charlesa. O scenár k filmu sa postaral Steven Knight. Začiatok natáčania filmu je naplánovaný na začiatok roka 2021.

Film Spencer sa odohráva v priebehu troch dní a zameriava sa na posledné Vianoce, ktoré Diana strávi vo Windsore. Jej pretrvávajúce problémy v manželstve s princom Charlesom dosiahnu neúnosný bod, kedy sa Diana rozhodne manželstvo ukončiť a požiadať o rozvod. Film sa nebude zaoberať Dianinou smrťou, naopak sa zameria na jej vzťah s manželom a jej neutíchajúcu lásku k synom – Princovi Williamovi a Harrym.

Hlavnú úlohu Princeznej Diany si zahrá Kristen Stewart.

Pablo Larraín natočil v roku 2016 obdobnú životopisnú drámu – Jackie v hlavnej úlohe s Natalie Portman, v ktorej sa rovnako zameral na historické udalosti v rozsahu pár dní v najťažšom okamihu života Jackie Kennediovej.

Kristen Stewart má za sebou jeden životopisný film – Seberg, v ktorom si zahrala ikonu francúzskej novej vlny Jean Seberg, ktorá kvôli svojej politickej činnosti a podpory hnutia za boj za občianske práva musí čeliť obvineniam zo strany FBI. Stewart sa stala prvou americkou herečkou, ktorá získala „francúzskeho Oscara“ cenu César za výkon vo vedľajšej úlohe v snímke Sils Maria.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články