Zlaté glóbusy sa budú konať v pôvodnom termíne Oscarov, 28. februára 2021

23.6.2020|Ivet Kollárová|
Zlaté glóbusy sa budú konať v pôvodnom termíne Oscarov, 28. februára 2021

Hollywoodska asociácia zahraničných novinárov (HFPA) reaguje na posunutý termín udeľovania cien Akadémie a rovnako posúva termín udeľovania 78. ročníka filmových a televíznych cien Zlatý glóbus skoro o dva mesiace. Zo začiatku januára, kedy sa zvyknú Zlaté glóbusy konať, sa ceny posúvajú na 28. február 2021, dátum, kedy sa mali v pôvodnom termíne udeľovať ceny Oscar.

Tie Akadémia presunula až na 25. apríl 2021. V súvislosti s týmito presunmi sa predĺži aj oscarovská sezóna, čiže obdobie, kedy sú filmy spôsobilé zaradiť sa do skupiny kandidátov na nomináciu na Oscara, a to z 12 mesiacov na 14 (od 1.1.2020 do 28.2.2021). HFPA by mala v nasledujúcich mesiacoch rovnako zverejniť svoje nové podmienky akceptovania hlavne filmov v upravenej sezóne.

Mnohí z najväčších hollywoodskych kandidátov, ktorí mali mať premiéru koncom roka (jedným z takých je aj novinka Ridleyho Scotta, historický film The Last Duel) museli z dôvodu karantény prerušiť natáčanie (či zložitejšie post-produkčné procesy) a ich dokončenie sa očakáva v najbližších týždňoch, či mesiacoch. Prerušené produkcie filmov by sa mali rozbehnúť najbližšie dni.

Z veľkých filmových udeľovaní svoj nový termín konania ohlásili už aj britské filmové ceny BAFTA, ktoré sa budú konať presne dva týždne pred Oscarmi a to 11. apríla 2021 (ich pôvodný termín bol 14. február). Posuny termínov môžeme očakávať aj pri ďalších cenách ako sú ceny kritikov (Critics‘ Choice), SAG, PGA, WGA, DGA a iné.

A veľmi milá správa na záver. Na moderátorský post Zlatých glóbusov sa po štvrtý krát vracia komediálne duo – Tina FeyAmy Pohler. Herečky Zlaté glóbusy moderovali v rokoch 2013 až 2015 a vždy si vyslúžili tie najlepšie hodnotenia, čo sa odzrkadlilo aj na zvýšenej sledovanosti Glóbusov.

Zdroj:  goldenglobes.com Foto © HOLLYWOOD FOREIGN PRESS ASSOCIATION

Súvisiace články