TV tipy na tretí augustový víkend: vojnová dráma Čata, boj komiksových hrdinov Batman vs Superman

14.8.2020|Marko Aust|

Pred nami je tretí augustový víkend a spolu s ním prinášame trojicu televíznych tipov.

V piatok večer môžete zhliadnúť drámu z vojny vo Vietname Čata (22:05h, Jednotka) od Olivera Stonea, ktorá bola ocenená štyrmi Oscarmi. Keď nováčik Taylor dorazí do pekla vietnamskej vojny, veľmi rýchlo zistí, že príslušníci jeho čaty nebojujú len proti príslušníkom Vietkongu, ale aj medzi sebou. Na jednej strane stojí nekompromisný a brutálny seržant Barnes, na druhej seržant Elias, ktorý sa napriek podmienkam, ktoré ho obklopujú, snaží uchovať si aspoň zvyšky ľudskosti. Taylorovi sa viac pozdáva Elias, spory však už čoskoro začnú nadobúdať nebezpečnú intenzitu. Oliver Stone vo svojom filme, ktorý bolo ocenený štyrmi Oscarmi, zúročil vlastné skúsenosti z vojny vo Vietname, v ktorej sám bojoval.

Na sobotu máme tip na komédiu Logan Lucky: Miliónová lúpež (20:35h, Joj), ktorú natočil režisér Steven Soderbergh ako vlastnú anti-verziu k svojej slávnej „Dannyho zlodejskej trilógii“. Bratia Loganovci žijú v úplnom zapadákove. Nemajú peniaze, nemajú prácu a na krku majú rodinnú tradíciu smoliarov a „looserov“, ktorá sa s nimi vlečie už takmer sto rokov. Meno Logan je v tomto kraji synonymom prehry. Jimmy Logan sa rozhodne konečne zatočiť kolesom šťastia a ukradnúť 14 miliónov dolárov počas najväčšieho a najslávnejšieho automobilového závodu v Amerike.

Na nedeľný večer potešíme hlavne fanúšikov hrdinov z DC univerza, ktorí môžu zhliadnúť snímku Batman vs Superman: Úsvit spravodlivosti (20:30h, Markíza) od režiséra Zacka Snydera. V obave, že činy nadpozemského superhrdinu z Metropolisu ostanú bez kontroly, nastúpi proti nemu impozantný ochranca Gotham City, zatiaľ čo svet váha, akého hrdinu vlastne potrebuje. A kým sú Batman a Superman vo vzájomnej vojne, rýchlo vyvstáva nová hrozba, ktorá ľudstvo stavia do väčšieho nebezpečenstva, než doteraz poznalo. Do pozornosti dávame našu filmovú recenziu.

Veríme, že si niečo vyberiete a prajeme príjemný augustový víkend.

  Foto © Continental Film/Bontonfilm

Súvisiace články