Warner Bros. posúva premiéru filmu Wonder Woman 1984 na december

12.9.2020|Ivet Kollárová|

Krok, ktorý sa dal očakávať. Avšak krok, ktorý zabolí fanúšikov dlho-očakávaného pokračovania hitu z roku 2017, Wonder Woman 1984. Štúdia Warner Bros. sa rozhodli opäť (už po piaty krát!) presunúť premiéru filmu, tentokrát z očakávaného 2. októbra (1.10. u nás) na 25. december, čo znamená, že film by sa mal do našich kín dostať priamo na Vianoce, 24.12. (ako darček pekný, no to čakanie..).

Warner Bros. ako dôvod k zmene dátumu premiéry WW 1984 uvádzajú hneď dva dôvody. Prvý, ktorý je asi každému jasný, keďže aj v našich končinách sa kvôli nemu všetci bláznia, Covid, ktorý nedovolí USA trhu naplno otvoriť najväčšie kiná najmä v oblastiach New York, či Los Angeles (zatvorených ostáva asi 35% kín a aj do tých otvorených ľudia nechodia). 

Druhý, ktorý môžeme zaradiť do kolónky čistá vypočítavosť štúdii WB, je nízka, domáca návštevnosť na filme Tenet (podľa štatistík štúdii za prvý otvárací týždeň film zarobil cca 20 miliónov dolárov) a presunutím WW 1984 tak dostane väčší priestor pre prípadných potenciálnych návštevníkov, ktorí by pomohli zvýšiť box-office čísla a posunúť film na vyššie priečky. Štúdia evidentne nie sú radi za úspech filmu Tenet v medzinárodných vodách, kde do dnešného dňa zarobil okolo 150 miliónov dolárov.

Pre film Wonder Woman 1984 najnovší posun dátumu premiéry nie je nič nové. Premiéra filmu bola posúvaná už pred tým asi štyri-krát! Úplne pôvodný dátum premiéry bol 13. december 2019 odkiaľ bol presunutý na skorší dátum a to 1. november 2019. Avšak štúdia si skontrolovali štatistiky originál WW filmu, ktorý sa stal hitom leta a tak jeho pokračovanie presunuli na 5. jún 2020. Vtedy určite netušili, čo všetko zaplaví svet, kvôli čomu boli donútené film presunúť na 14. august 2020. Ale ani tento dátum si film neudržal a štúdia opäť presúvali premiéru, tentokrát na 2. október, čo vyzeralo ako finálny presun..

My pevne dúfame, že novo-ohlásený decembrový termín premiéry filmu bude posledný a my si Wonder Woman 1984 (r. Patty Jenkins) užijeme ako krásny, jagavý darček pod stromčekom.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Warner Bros./youtube

Súvisiace články