TV tipy na tretí septembrový víkend: thrilery Mrakodrap a Účtovník

18.9.2020|Marko Aust|

Pred nami je tretí septembrový víkend, predo dvermi nás čaká jeseň, ktoré vystrieda končiace leto. A my prinášame opäť trojicu tipov v našej pravidelnej rubrike.

Na piatkový večer máme tip na akčný film Mrakodrap (20:35h, Joj). Perla je najvyššia a zároveň najviac zabezpečená a strážená budova na svete. Napriek tomu jeho majitelia najmú skúseného bezpečnostného experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálne potvrdil. Všetko prebieha rutinne až do okamihu keď vypukne v mrakodrape požiar. Will zisťuje, že práve on je podľa polície podozrivý z jeho založenia. Aj keď je práve mimo budovy, bude sa musieť urýchlene do nej dostať, pretože v jednom z najvyšších poschodí je uväznená jeho žena (Neve Campbell) s jeho dvoma deťmi. A to stále ešte nie je všetko, v mrakodrape sa pohybuje ozbrojený gang.

Na sobotu sme vybrali kriminálny triler Účtovník (20:30h, Markíza). Christian (Ben Affleck) je matematický génius, ktorý má lepší vzťah k číslam než k ľuďom. Pod zásterkou malomestskej účtovníckej kancelárie, pracuje ako nezávislý účtovník pre niekoľko najnebezpečnejších zločineckých organizácií na svete. Raz prijme legálneho klieta: prosperujúcu spoločnosť zaoberajúcou sa robotikou, v ktorej účtovníčka (Anna Kendrick) zistila nezrovnalosti. Čím viac Christian odkrýva účtovné záznamy a približuje sa k odhaleniu pravdy, tým viac začína v jeho okolí stúpať počet mŕtvych.

Nedeľné poobedie si môžete spríjemniť klasikou Muž z Hongkongu (16:00h, Jednotka) s francúzskou hereckou ikonou Jean-Paul Belmondom v hlavnej úlohe. Artur Lempereur je síce najbohatší muž Francúzska, ale zároveň aj najnešťastnejší, pretože sa neznesiteľne nudí. Spolu so svojou snúbenicou a jej matkou sa plaví do Orientu a márne sa pokúša o samovraždu, aby sa zbavil nudy. Keď sa dozvie, že prišiel o všetky peniaze, poistí sa na dva milióny dolárov, ktoré by v prípade jeho smrti pripadli snúbenici a nechá najať profesionálnych zabijakov, aby ho zavraždili. Práve vtedy sa však zoznámi s očarujúcou Alexandrine, odrazu sa mu chce veľmi žiť.

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © Cinemart/Continental Film

Súvisiace články