Spinoff k filmu Mad Max: Zbesilá cesta našiel svoju Furiosu, zahrá si ju Anya Taylor-Joy

14.10.2020|Ivet Kollárová|
Spinoff k filmu Mad Max: Zbesilá cesta našiel svoju Furiosu, zahrá si ju Anya Taylor-Joy

Štúdia Warner Bros. dali zelenú novému projektu z Mad Max univerza s pracovným názvom Furiosa. Jedná sa o spinoff k filmu Mad Max: Zbesilá cesta a zameria sa na hlavnú ženskú postavu z filmu, Imperator Furiosa, ktorú svojim excelentným výkonom stvárnila Oscarom ovenčená Charlize Theron.

Film, ktorý rovnako ako jeho predchodcu bude režírovať George Miller, sa zameria na originál príbeh a pozadie osudu Furiosy dávno pred tým ako sa spoznala so šialeným Maxom. Oproti Zbesilej ceste sa výrazne obmení aj herecké obsadenie filmu. Ako naznačoval Miller v mnohých rozhovoroch, nepôjde cestou technológie omladzovania, ako to bolo pri filmoch Ír, či Blíženec, a keďže v pláne je film s pomerne mladou Furiosou, tým pádom už v hlavnej úlohe neuvidíme Charlize Theron. Naopak, ako Furiosa sa predstaví mladá herečka Anya Taylor-Joy, známa z filmov ako Čarodejnica, Rozpoltený, či Noví mutanti.

Spinoff bude rovnako aj bez Mad Maxa a jeho ostatného predstaviteľa Toma Hardyho. Avšak po boku Taylor-Joy si zahrajú herci Chris Hemsworth (marvelovská séria Thor) a Yahya Abdul-Mateen II (My, Aquaman). Bližšie detaily o ich postavách, ako aj začiatok natáčania filmu, či jeho premiéra, známe zatiaľ nie sú.

George Miller okrem réžie napíše pre spinoff aj scenár a film bude spoločne s dlhoročným partnerom Dougom Mitchellom aj produkovať. Film Mad Max: Zbesilá cesta, ktorý mal svetovú premiéru na MFF Cannes 2015, sa stal celosvetovým hitom a novým kultom, ktorý zarobil cez 375 miliónov dolárov. Film bol nominovaný na 10 Oscarov, vrátane najlepšia snímka, réžia, či kamera a z bájneho večera si domov odniesol až 6 cien Oscar najmä v technicko-kreatívnych kategóriách, vrátane najlepšieho strihu, kostýmov, či výpravy.

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos/Warner Bros.

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...