TV tipy na tretí októbrový víkend: historické drámy Tulipánová horúčka, Kráľ Artuš: Legenda o meči

16.10.2020|Marko Aust|

V súvislosti s preventívnymi opatreniami budú cez víkend divadlá aj kiná zatvorené. Náhradu môžete nájsť na streamovacích službách, online premietaní, na nosičoch DVD/Blu-Ray poprípade na klasických televíznych staniciach. Pre tých, ktorí uprednostia poslednú možnosť, máme televízne tipy na tretí októbrový víkend, ktoré budú hlavne v znamení historických drám.

Začneme prvým tipom na piatkový večer - historická dráma Tulipánová horúčka (23:10h, Joj Plus) z obdobia tulipánovej horúčky v Holandsku. Talentovaný maliar Jan Van Loos sa zamiluje do mladej  vydatej Sophie, ktorej portrét si u neho objednal jej manžel. Milenci sa zamotávajú do spleti klamstiev a podvodov, aby utajili svoj vzťah. Ich nádejou je vzácna tulipánová cibuľka, ktorá im môže otvoriť cestu k peniazom, slobode a šťastiu.

Druhý tip na sobotu večer smeruje na ďalšie filmové spracovanie legendy o kráľovi Artušovi od režiséra Guya Ritchieho. Snímka Kráľ Artuš: Legenda o meči (20:30h, Markíza) vypráva príbeh kráľa Artuša, ktorému za mlada zavraždili otca. Vlády sa ujal jeho strýko, Artuš prišiel o detstvo, stráca svoju identitu, až kým nenarazí na čarovný meč Excalibur. V okamihu, keď ho ako vyvolený vytiahne zo skaly, obráti sa mu život hore nohami.

Na nedeľu sme vybrali klasiku, ktorou nič nepokazíte, francúzsky akčný film Profesionál (20:00h, ČT2) s Jean-Paul Belmondom v hlavnej úlohe agenta Jossa Beaumonta. Patril medzi najlepších tajných agentov, dostal tajnú úlohu - v africkom štáte odstrániť diktátora. Medzitým však došlo k zmene politického kurzu a Beaumont sa stáva príťažou. Jeho nadriadení ho nechali odsúdiť a poslali ho do trestaneckého tábora. Beaumontovi sa podarí odtiaľ utiecť a chystá pomstu.

Prajeme príjemný víkend, veľa síl v týchto tažkých časoch a opatrujte sa.

  Foto © Forum Film Slovakia/Continental Film

Súvisiace články