Wonder Woman 1984 sa bude premietať ako v kinách, tak aj online na HBO Max

20.11.2020|Ivet Kollárová|

Štúdia Warner Bros. včera vniesli trochu svetla do neistej situácie ohľadom dlho-očakávanej premiéry filmu Wonder Woman 1984. Film, ktorého premiéra sa menila už päť krát si tentokrát svoj nový dátum uvedenia do kín udržal (viac-menej), avšak pridala sa k tomu aj jedna nová informácia.

Warner Bros. spolu s mediálnou spoločnosťou WarnerMedia rozhodli o osude filmu, ktorý v rovnaký deň a to 25. decembra dorazí ako do amerických kín (tých otvorených) tak aj na nový stream HBO Max. Na streame si ho budú môcť diváci pozrieť po dobu jedného mesiaca a to bez extra príplatku pre predplatiteľov služby.

V našich končinách sme mali film Wonder Woman 1984 vidieť v kinách na Vianoce, 24.12. Po novom, pre medzinárodných trh a krajiny, v ktorých nie je HBO Max dostupné by mal film do kín doraziť o týždeň skôr a to 16. decembra, u nás v premiérový štvrtkový deň 17. decembra.

Uvidíme ako sa tento krok, najmä ten stream, štúdiám WB vyplatí. Predsa len film WW 1984 bol jedným z najočakávanejších filmov roku 2020 a jeho kino-premiéra mohla prelomiť rekord v predaji lístkov aj jeho predchodcu, originál Wonder Woman film z roku 2017, ktorý za otvárací víkend v USA zarobil cez 103 miliónov dolárov a celosvetovo do dnešného dňa cez 800 miliónov dolárov.

Niektorí naopak namietajú, že štúdia WB sa mali poučiť z filmu Tenet, ktorý v rebríčku sklamal (keďže bolo otvorených málo kín), minimálne v tom americkom a ktorý mal byť tiež odložený na budúci rok, rovnako ako to niektorí očakávali aj pri filme Wonder Woman 1984.

U nás a za danej situácie, kedy nám v kinách neostáva veľa nových filmov a fanúšikovia zúfajú pri každej jednej informácii o presune ďalšieho filmu na rok 2021, je to viac ako pozitívna správa. Držíme si palce nech do decembra film vydrží a rovnako aj naše otvorené kiná, aby sme sa mohli potešiť aspoň ešte jedným sľúbeným hollywoodskym blockbustrom roka 2020.

Film Wonder Woman 1984 režírovala opäť Patty Jenkins. Úlohu Diany Prince a.k.a. Wonder Woman si zopakovala Gal Gadot. Okrem nej vo filme uvidíme aj Kristen Wiig, Pedra Pascala, či Chrisa Pina.

Zdroj:  variety.com Foto © Warner Bros./Depositphotos

Súvisiace články