Od 10. decembra sa otvárajú kiná siete Cinemax

2.12.2020|Ivet Kollárová|

Po takmer dvoch mesiacoch od druhého zavretia kín, z dôvodu protipandemických opatrení, sa nám kino-situácia opäť raz výrazne polepší. K nateraz otvoreným klubovým, jedno-sálovým kinám, ktoré mnohé z nich otvorili už 20. novembra, sa od štvrtka 10. decembra pridáva aj multiplex Cinemax a to vo všetkých 13 slovenských mestách, v ktorých sa nachádza.

Návštevníci a návštevníčky kina budú aj naďalej musieť dodržiavať hygienické opatrenia. Pred vstupom do každého z kín budú nachystané bezdotykové dávkovače dezinfekcie, musia byť dodržané rozostupy, o ktorých budú informovať popisky na zemi, rovnako kapacita kinosál je obmedzená na 50% a povinnosťou je nasadené rúško. Z doterajších opatrení zostáva v platnosti zákaz predaja a konzumácie občerstvenia.

Síce bez popcornu a coly ale predsa len si aj komerčnejšie snímky budeme môcť vychutnať na veľkom plátne a decembrové nové filmy, ktoré distribútori pripravili (a stále pripravujú a dolaďujú) si tak nájdu cestu k svojmu publiku. Najväčším ťahákom je týždeň pred Vianocami snímka od Warner Bros. DC, Wonder Woman 1984, pokračovanie úspešného predchodcu WW z roku 2017 od režisérky Patty Jenkins

Sieť Cinema City nateraz svoje otvorenie neoznámilo, no otvorenie kín Cinemax môže veci len urýchliť, rovnako ako spomínaný film WW 1984, ktorý si rozhodne zaslúži čo najväčší počet otvorených kín. A to nie len kvôli viac ako piatim presunom termínu premiéry, ale aj z dôvodu, že sa, po filme Tenet, jedná o posledný hollywoodsky blockbuster, ktorý nebol presunutý na budúci rok a môžeme ho ešte tento rok vidieť na veľkom plátne. 

Zdroj:  cinemax Foto © Depositphotos/facebook/Cinemax

Súvisiace články