Štúdia Walt Disney oznámili novinky na nadchádzajúce roky, budú nové Star Wars, aj Marvel seriály

11.12.2020|Ivet Kollárová|

Do dnešného rána sa fanúšikovia štúdii Disney a Marvelu prebúdzali o niečo veselší (relatívne). Včera sa v USA konal tzv. Deň Disney investorov, na ktorom šéfovia aktuálne najúspešnejšieho hollywoodskeho štúdia zverejnili plán nových projektov na nadchádzajúce roky. Na pozadí kontroverzného vyhlásenia štúdii Warner Bros. a ich plánu „šupnúť“ nové filmy na rok 2021 na stream HBO Max v rovnaký deň ako pôjdu do kín, pôsobí vízia štúdii Disney v tomto ťažšom období ako upokojujúci balzam na dušu.

Pripravované projekty sa týkajú ako kín, tak aj streamu Disney+, ktorý plánuje vydať približne 10 nových seriálov zo Star Wars univerza, 10 Marvel seriálov, ako aj 15 hraných Disney seriálov15 hraných filmov v spolupráci Disney-Pixar. Filmové projekty sú naplánované aj do kín, najmä v teritóriách, v ktorých Disney+ zatiaľ nefunguje, avšak jeho spustenie sa pripravuje. Konkrétne pre Východnú Európu koncom roka 2021 (na bližšie detaily boli štúdia zatiaľ skúpe). Stream Disney+ by mal mať pre medzinárodný trh aj iné meno, v Európe ho tak môžeme očakávať pod názvom Star.

V článku ponúkame najhlavnejšie informácie z viac ako 4hodinovej virtuálnej prezentácie, ktorú viedli výkonný riaditeľ štúdii Walt Disney, Bob Chapek a výkonný predseda a predseda predstavenstva Walt Disney, Bob Iger. Pod štúdia Walt Disney patria Lucasfilm (Star Wars), štúdia 20th Century Studios, Searchlight, Pixar, či Marvel. Pod Disney+ patrí aj stream Hulu, ESPN+, či FX

Štúdia Marvel4 fáza MCU

O predstavenie noviniek od Marvelu sa postaral ich boss Kevin Feige. Pripravované sú tri nové seriály pre Disney+:

Secret Invasion – v ktorom si zahrajú Samuel L. Jackson ako Nick Fury a Ben Mendelsohn ako Skrull Talos.
Ironheart – o dizajnérke jedného z najvyspelejších technologických oblekov od čias Iron Mana, v hlavnej úlohe s nováčikom Dominique Thorne ako geniálnou vynálezkyňou Riri Williams.
Armor Wars – príbeh o najhoršej nočnej more Tonyho Starka: čo sa môže stať, keď sa jeho technologické vynálezy dostanú do nesprávnych rúk? V hlavnej úlohe Don Cheadle ako James Rhodes a.k.a. War Machine.

Tieto tri nové seriály sa pridávajú k pomerne obsiahlemu lineupu pripravovaných a očakávaných Marvel/Disney+ seriálov, niektoré z nich mali prísť na stream už tento rok, no boli presunuté, rovnako tak aj produkcie niektorých z nich museli byť prerušené a posunuté na budúci rok.

Štartom marvelovského seriálového ošiaľu je seriál WandaVision, ktorý má na Disney+ premiéru už 15. januára 2021. Avengerovské úlohy Scarlet Witch a Visiona si zopakujú Elizabeth OlsenPaul Bettany. Okrem nich v seriáli uvidíme aj Kathryn Hahn, Kat Dennings, či Teyonah Parris.

Nasledovať bude seriál The Falcon and the Winter Soldier s premiérou 19. marca 2021. V hlavných úlohách Anthony Mackie ako Falcon a Sebastian Stan ako Bucky Barnes. Uvidíme aj Daniela Bruhla, Wyatta Russella, či Emily VanCamp.

V máji 2021 sa dozvieme viac o osude obľúbeného avengerovského zločinca a brata Boha blesku v seriáli Loki. V hlavnej úlohe Tom Hiddleston spolu s Owenom Wilsonom, Gugu Mbatha-Raw, či Richardom E. Grantom.

Hawkeye – v hlavnej úlohe s Jeremym Rennerom, ku ktorému sa pridali aj Hailee Steinfeld, Vera Farmiga, Florence Pugh, Fra Fee, Tony Dalton, či Alaqua Cox. Niektoré epizódy seriálu budú režírovať Rhys Thomas, či duo Bert and Bertie.

She-Hulk – v hlavnej úlohe s Tatianou Maslany, po boku ktorej sa objavia aj Mark Ruffalo ako Hulk a Tim Roth ako zloduch Abomination. O réžiu epizód sa postarajú Kat Coiro a Anu Valia. Hlavnou scenáristkou je Jessica Gao.

Ms. MarvelIman Vellani je Kamala Khan, seriál bude mať premiéru koncom roka 2021.

Ďalej sú to seriály Moon Knight, Guardians of the Calaxy Holiday Special (premiéra v roku 2022) s Jamesom Gunnom ako režisérom a scenáristom, či séria krátkych epizód I Am Groot s obľúbeným baby stromčekom a novými, netypickými postavami.

Ďalším seriálom s prvý trailerom je prvý animovaný Marvel seriál What If..?, ktorý nám predstaví alternatívny svet Avengerov, v ktorom nič nie je také ako poznáme. Seriál spojil viacero veľkých mien z MCU ako Chris Hemsworth, Josh Brolin, či Chadwick Boseman v jeho poslednom marvelovskom projekte pred úmrtím (budeme ho počuť ako kráľa T’Challu a.k.a. Čierneho pantera). Na všetkých bude dohliadať The Watcher v podaní Jeffreyho Wrighta. Seriál bude mať premiéru v lete 2021.

Dôležité je pripomenúť, plánované seriály a nové, či aktuálne filmy z MCU sa budú výrazne prelínať a ovplyvňovať.

Čo môžeme očakávať z filmového portfólia Marvel/Disney+:

Nový film originál komiksu, ktorý v 60. rokoch odštartoval Marvel Comics a, ktorý zatiaľ nemá šťastie na vydarené filmy, The Fantastic Four (Fantastická štvorka). O réžiu filmu sa postará Jon Watts zodpovedný za ostatnú Spider-Man trilógiu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marvel Entertainment (@marvel)

Ohlásený bol aj nový film a ďalšie pokračovanie v Ant-Manovskom franchise s názvom Ant-Man and the Wasp: Quantumania. O réžiu filmu sa postará Peyton Reed a svoje úlohy si zopakujú Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael DouglasMichelle Pfeiffer. K obsadeniu sa pridávajú Kathryn Newton ako Cassie Lang a Jonathan Majors ako Kang the Conqueror.

Kevin Feige v rámci prezentácie vzdal poctu aj hercovi Chadwickovi Bosemanovi a potvrdil, že štúdia nebudú pre-obsadzovať jeho úlohu v pokračovaní Čierneho pantera. O réžiu dvojky, ktorá má vyjsť v júli 2022 sa opäť postará Ryan Coogler.

Oficiálne bola potvrdená aj Brie Larson, ktorá sa opäť predstaví ako Carol Danvers v pokračovaní Captain Marvel 2. Film bude režírovať Nia DaCosta a po boku Larson si zahrajú aj Teyonah Parris, či Iman Vellani. Captain Marvel 2 dorazí do kín 11. november 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marvel Entertainment (@marvel)

Potvrdené bolo aj nové meno k pôvodne ohlásenému obsadenie filmu Thor: Love and Thunder, ktorý bude režírovať Taika Waititi. K Natalie Portman, Chrisovi Hemsworthovi, či Tesse Thompson sa pridáva Christian Bale ako záporák Gorr the God Butcher. Film bude mať v kinách premiéru 6. máj 2022.

Rok 2020 sa pre prebiehajúcu situáciu s covidom stal prvým rokom bez Marvel filmu v kinách, keďže sa všetky väčšie blockbustre popresúvali na budúci rok, ktorý je o to vzrušujúcejší a nabitý top filmami.

Ťahákom je Black Widow (r. Cate Shortland, h. Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, či David Harbour), ktorá dorazí do kín začiatkom mája 2021. Nasledovať ju budú filmy Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (r. Destin Daniel Cretton) a to začiatkom júlazačiatkom novembra uvidíme rovnako epic ensamble Marvel film Eternals (r. Chloé Zhao, h. Gemma Chan, Angelina Jolie, Richard Madden, Selma Hayek, Kit Harington, či Kumail Nanjiani). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marvel Entertainment (@marvel)

marci 2022 uvidíme film Doctor Strange In The Multiverse of Madness (r. Sam Raimi, h. Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Elizabeth Olsen). Novú tvár dostane aj film Blade (h. Mahershala Ali, John West Jr.) a budú aj Guardians of the Galaxy Vol. 3 (r. James Gunn, h. Chris Pratt, Zoe Saldana, Karen Gillan, Pom Klementieff, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, či nová tvár vo filme Elizabeth Debicki).

Lucasfilm

O ohlásenie noviniek zo Star Wars univerza sa postarala prezidentka štúdii Lucasfilm Kathleen Kenedy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Star Wars (@starwars)

Jedným z projektov Disney+ je seriál Obi-Wan Kenobi, v ktorom si hlavnú úlohu zahrá (zopakuje) Ewan McGregor. Jeho rivala Anakina Skywalkera a.k.a. Darth Vadera si zahrá a tiež vlastne zopakuje Hayden Christensen. Tešiť sa tak môžeme na staro-nový súboj storočia. Seriál, ktorý začína premisou: Nie je bezpečné byť len Jedi, bude mať premiéru v roku 2022.

Aktuálne jeden z najstreamovanejších seriálov The Mandalorian dostane do svojho univerza dva nové seriály a to od tvorcov Jona FavreauaDava Filoniho: Rangers of the New RepublicAhsoka, v ktorom si hlavnú postavu zahrá Rosario Dawson

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Star Wars (@starwars)

Ďalšie ohlásené nové tituly pre Disney+ sú: Andor, Star Wars: The Bad Batch, Star Wars: Visions (súbor krátkych animovaných filmov), Lando, The AcolyteA Droid Story a Willow (h. Warwick Davis, r. pilotnej epizódy: John M. Chu).

Jeden z nových Star Wars filmov, ktorý sa pripravuje bude režírovať Taika Waititi. Ďalšou výbornou správou bolo potvrdenie Patty Jenkins ako režisérky pre ďalší nový Star Wars film s názvom Rogue Squadron. Film má naplánovanú premiéru na Vianoce 2023. Jenkins sa tak stala prvou hlavnou ženou-režisérkou filmu z univerza Star Wars. 

Projekty štúdii Walt Disney, Disney Animation, Pixar:

Pripravované filmy by sa mali objaviť ako na streame Disney+, tak aj v kinách. Na pripravované seriály pre Disney+ si budeme musieť počkať.

Hocus Pocus 2 – pokračovanie halloweenskej klasiky z roku 1993 bude režírovať Adam Shankman.
Three Men and a Baby (Tri muži a nemluvňa) – reboot filmu z roku 1987 so Zacom Efronom v jednej z hlavných úloh.
Sister Act (Sestra v akcii) – (staro)nový film s Whoopi GoldbergTylerom Perrym ako producentmi.
Chip ‘N Dale: Rescue Rangers – hybrid medzi hraným a animovaným filmom, v ktorom si zahrajú John MulaneyAndy Samberg.

Pinocchio – okrem talianskej verzie režiséra Mattea Garroneho s Robertom Benignim dostaneme aj verziu s Tomom Hanksom a režisérom Robertom Zemeckisom.
Peter Pan & Wendy – v hlavných úlohách Jude Law ako Captain Hook a Yara Shahidi ako Tinker Bell
Disenchanted – po rokoch (viac ako 13) sa znovu stretneme s pozitívne naladenou rozprávkovou Giselle z filmu Enchanted (Začarovaní) a hlavnú úlohu si opäť zahrá Amy Adams.

Očakávaný animovaný film Raya and the Last Dragon sa dočká premiéry ako v kinách, tak aj na streame Disney+ v rovnaký deň a to 5. marca 2021

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Walt Disney Animation Studios (@disneyanimation)

Encanto – animovaný film, ktorý nás prenesie do Kolumbie k magickej rodine, ktorá žije v magickom dome. O réžiu sa postarali Byron HowardJared Bush, spolu-režisérom a spolu-scenáristom je Charise Castro Smith. O hudbu a nové, originál piesne sa postaral Lin-Manuel Miranda. Film príde do kín v novembri 2021.

K prvým animovaným seriálom štúdii Walt Disney Animation Studios si môžeme zaradiť: Baymax (zameraný na postavu z Big Hero 6), Zootopia+ (zameraný na zákutia a postavy z dvoch rozdielnych svetov), TianaMoana (seriály dostanú novú, originál hudbu a obe hlavné hrdinky budú objavovať nový svet, či už v rámci Tichého oceánu, či v New Orleans).

Iwájú – sci-fi seriál z Lagosu v Nigérii, ktorý je spoluprácou medzi WDAS a Africkou komiksovou spoločnosťou Kugali.

Všetky seriály by mali prísť na stream Disney+ v rozmedzí rokov 20222023.

Pixar filmy:

Luca – originál film o priateľstve medzi chlapcom menom Luca a jeho najlepším priateľom Albertom počas jedného nezabudnuteľného leta. Film má premiéru v júni 2021.
Turning Red – príbeh o nekonvenčnej teenagerke Mei s pridaným nečakaným zvratom: keď sa Mei pre niečo príliš nadchne, premení sa na obrovskú červenú pandu. Film by mal prísť do kín 11. marca 2022.
Lightyear (alebo ako ho poznáme Buzz Rakeťák) – originál príbeh hrdinu-testovacieho pilota, ktorý sa stal Vesmírnym jazdcom a inšpiroval dobre známu hračku. Hlas postavičke prepožičia Chris Evans. Film by mal prísť do kín 17. jún 2022.

Zdroj:  d23.com Foto © WaltDisney/Disney+/Pixar/instagram/twitter/StarWars

Súvisiace články