Trailery k netflixovským filmom Pieces of a Woman a Malcolm & Marie

9.1.2021|Ivet Kollárová|

Bez otvorených kín sú opäť raz v plnom nasadení streamovacie stanice. Nie že by inokedy neboli, avšak práve teraz v dôležitom období prebiehajúcej oscarovskej sezóne, ktorá má predĺžený formát (od januára 2020 do februára 2021) sa na ne najviac upriamujú zraky filmovej verejnosti. Potenciálni oscarovskí kandidáti dostávajú priestor práve na streamoch a Netflix je jeden z najvýraznejších, ktorý ich ponúka najviac.

Výnimkou nie sú ani filmy Pieces of a Woman, či Malcolm & Marie, ktoré zaujmú nie len spracovaním a témou, ale najmä hereckými výkonmi.

Pieces of a Woman

Film je prvým anglicky hovoriacim filmom maďarského režiséra Kornéla Mundruczóa (Biely boh). Premiéru mal na tohtoročnom MFF Benátky, z ktorého si odniesol aj cenu za najlepšiu herečku, ktorou sa stala Vanessa Kirby. Silná, emočne vypätá dráma prináša hlboko osobný príbeh ženy, ktorá sa vyrovnáva s tragickou stratou dieťaťa.

Okrem Vanessy Kirby, ktorá je výborná počas celého filmu a hlavne v jeho najvypätejších momentoch, si vo filme zahrali Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Sarah Snook, Molly Parker, Benny Safdie, či Iliza Shlesinger. Film je natočený na základe osobných skúseností scenáristky filmu Katy Wéber.

Film, s dodatkom potenciálny oscarovský kandidát, je na Netflixe dostupný od štvrtka (7.1.).

Malcolm & Marie

Režisér Sam Levinson, ktorý vytvoril úspešný dramatický seriál Euphoria sa vo svojej filmovej novinke vrátil k spolupráci s herečkou a speváčkou Zendayou, ktorá si v spomínanom seriáli zahrala hlavnú úlohu Rue. Spolu s hercom Johnom Davidom Washingtonom natočili intímnu romantickú drámu o dvojici, ktorej vzťah si prejde zaťažkávacou skúškou.

Po návrate z premiéry filmu Malcolm spolu s jeho priateľkou očakávajú reakcie na jeho film. No večer naberie dramatický spád, keď na povrch začnú vychádzať nečakané odhalenia v ich vzťahu, čo otestuje silu ich lásky. 

Film sa natáčal v úplnej izolácii počas lockdownu v USA za prísnych bezpečnostných podmienok. Dom, v ktorom sa celý film odohráva, tzv. Caterpillar House od spoločnosti Feldman Architecture, slúžil štábu aj ako reálne ubytovanie počas cca dvoch týždňoch natáčania. Režisér film natočil v čierno-bielom formáte na 35 mm film.

Film, ktorý je ďalším z potenciálnych oscarovských kandidátov, bude na Netflixe dostupný od 5. februára.

Zdroj:  youtube.com Foto © Netflix/youtube

Súvisiace články