Filmový kvíz: snímky s tanečnou plesovou zábavou

18.1.2021|Marko Aust|

V dnešných dňoch by bola zvyčajne plesová sezóna v plnom prúde. Vzhľadom na súčasnú neutešenú pandemickú situáciu sú mnohé plesy zrušené a ďalšie sa rušia. Verme, že v budúcom roku sa všetko vráti do starých koľají.

Plesy budú témou v dnešnom filmovom kvíze, vybrali sme snímky, v ktorých môžu diváci zhliadnúť scény s plesovou tanečnou zábavou. Možno niektoré z nich vás budú dokonca aj inšpirovať na zhliadnutie v týchto dňoch. Prajeme príjemnú zábavu.

Otázka č.1
Plesový bál mali aj upíri, čo dokazuje aj snímka Ples upírov od Romana Polanského, ktorý si v nej zahral i jednu z hlavných úloh. V ktorom roku bol uvedený?
1973
1971
1967
1965
Otázka č.2
V roku 2017 bolo uvedené ďalšie filmové spracovanie klasickej rozprávky Kráska a zviera. Krásku Elle si zahrala Emma Watson, kto si zahral dvojúlohu Princa/Netvora?
Ewan McGregor
Luke Evans
Stanley Tucci
Dan Stevens
Otázka č.3
Plesovej tanečnej zábave sa nevyhlo ani ďalšie spracovanie rozprávky o Popoluške. Kto režíroval posledné filmové spracovanie z roku 2015?
Kenneth Branagh
Bill Condon
Tim Burton
Guy Ritchie
Otázka č.4
Plesová zábava bola zobrazená i v slávnej oscarovej snímke Odviate vetrom z roku 1939, kde si hlavné úlohy zahrali Clark Gable a Vivien Leigh. Koľko Oscarov získala snímka?
2
3
5
8
Otázka č.5
Hororová snímka Carrie (1976) nakrútená podľa rovnomenného bestselleru od Stephena Kinga obsahuje známu hororovú scénu z tanečnej zábavy. Ktorý herecký predstaviteľ sa v snímke neobjavil?
John Travolta
Sissy Spacek
Sidney Poitier
Piper Laurie
Otázka č.6
Tanečnú scénu obsahuje i historická dráma Favoritka (2018) z obdobia 18. storočia počas vládnutia anglickej panovníčky. V akej úlohe sa predstavila Emma Stone?
kráľovná Anna
komorná Abigail
lady Sarah
kráľovnina slúžka
Otázka č.7
Aj v komiksovej adaptácii Batmana v poslednej časti trilógie od Christophera Nolana s názvom Návrat temného rytiera (2012) nechýba plesová scéna. Kto si zahral úlohu mačacej ženy Catwoman?
Anne Hathaway
Jennifer Lawrence
Marion Cotillard
Megan Fox
 
  Foto © Saturn Entertainment

Súvisiace články

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Filmový kvíz: herec Sean Connery

Nedávno odišla do hereckého neba slávna herecká osobnosť Sean Connery. Herec sa preslávil hlavne v úlohe agenta Jej veličenstva...
Filmový kvíz: Trezorové filmy

Filmový kvíz: Trezorové filmy

Slovensko i Česko si nedávno pripomenuli významné 30. výročie nežnej revolúcie, skončil sa komunistický režim. V tomto režime vládla...