Super Bowl 2021 trailery – Old, F9, Falcon a Zimný vojak

8.2.2021|Ivet Kollárová|

Finále amerického futbalu, známe ako Super Bowl si včera, resp. u nás v skorých ranných hodinách odbil už svoj 55. ročník. Športová udalosť prvej štvrtiny roka (najmä v USA) ponúkla súboj medzi Tampou Bay Buccaneers a Kansas City Chiefs. Domovský stánok Tampy na Floride, a Covid ne-Covid, privítal okolo 25 tisíc (!) divákov a z toho 7500 boli zdravotníci. Keďže štadión nemohol byť zaplnený celý, zvyšné voľné sedadlá obsadili „kartónoví“ fanúšikovia. O polčasové vystúpenie sa postaral spevák The Weeknd.

Počas finálového večera Super Bowlu, ktorý mimochodom vyhrali Buccanneers (31:9) na čele s legendárnym quaterbackom Tomom Bradym (ktorý získal svoj 7 titul a 5krát trofej pre MVP), ako býva zvykom boli prezentované trailery k očakávaným filmovým a televíznym projektom. Kvôli situácii ich tento rok nebolo tak veľa a niektoré sa opakovali z minulého roka, najmä preto, že filmy boli poposúvané na tento rok. Aby sa teda na nič a nikoho nezabudlo a aby sme sa mohli tešiť aj na kino-premiéry, tu je prehľad najzaujímavejších trailerov, ktoré ponúkli štúdia Universal, Marvel/Disney, či stream Amazon Prime Video. K tomu ako bonus pár vydarených reklám (pre zaujímavosť, 30 sec. reklamy sa tento rok vyšplhalo na sumu 5,5 milióna dolárov).

Universal

Old – réžia M. Nigh Shyamalan

Jednou z najočakávanejších ukážok večera bol trailer k mysterióznemu thrilleru od režiséra Shyamalana, Old. Krátka ukážka neprezrádza veľa, avšak zobrazuje mladú rodinku na exotickej dovolenke, ktorá začne záhadne rýchlo starnúť, za čo môže záhadná pláž, na ktorej sa nachádzajú.

Vo filme si zahrali Gael Garcia Bernal, Thomasin McKenzie, Eliza Scanlen, Aaron Pierre, Alex Wolff, Vicky Krieps, Abbey Lee, Embeth Davidtz, či Rufus Sewell.

Film Old by mal prísť do našich kín 22. júla 2021

F9 – réžia Justin Lin

Akčná “frančíza“ Rýchlo a zbesilo o rýchlych autách a rodine má pred sebou už 9. časť. Tá mala prísť do kín minulý rok, no všetci vieme prečo nedošla. Tak štúdia Universal nenechali nič na náhodu, aby sa na film nezabudlo a poslali cez Super Bowl divákom novú upútavku k filmu Fast & Furious 9, skrátene F9. 

Lin, ktorý bude režírovať aj desiatu a jedenástu časť (aby sa to pekne uzavrelo...) v deviatke režíroval známe tváre ako Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „“Ludacris“ Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, či Sung Kang. Vrátia sa ale aj oscarovské herečky Helen Mirren a Charlize Theron a uvidíme aj pár nových tvárí: ako John Cena, Cardi B, či Michael Rooker.

Film F9 by mal prísť do našich kín 27. mája 2021

Nobody – réžia Ilya Naishuller

Akčná snímka o “nímandovi“, ktorého si nikto nevšíma, nikoho nezaujíma. Ale čo keď je práve niekto takýto človekom, na ktorého by sme si mali dávať pozor? Hutch, milujúci otec rodiny a manžel po nečakanom vlámaní do ich rodinného domu otočí o 180 stupňov a na ceste za pomstou začnú na povrch vychádzať jeho skryté tajomstvá a zabijacke inštinkty.

V hlavnej úlohe uvidíme Boba Odenkirka. Po jeho boku si zahrali Connie Nielsen, Gage Munroe, Alexey Serebryakov, Christopher Lloyd, či RZA.

Film Nobody uvidíme (snáď) v našich kinách od 1. apríla 2021.

Marvel/Disney

Seriál The Falcon and The Winter Soldier (Falcon a Zimný vojak) – réžia (6. epizód) Kari Skogland

V poradí druhý seriál 4. fázy MCU (prvý seriál, ktorý 15. januára odštartoval 4. fázu, WandaVision je aktuálne vo svojej polovici) predstaví dve postavy, ktoré si ku koncu Avengerov (v Endgame) upevnili svoje postavenie super-hrdinov, povedzme že aj vďaka Kapitánovi America, ktorý sa rozhodol pre zaslúžený dôchodok a jeho štítu, ktorý putoval do rúk práve Samovi Wilsonovi.

V hlavných úlohách uvidíme Anthonyho Mackieho a Sebastiana Stana. Svoje úlohy z avengerovských filmov si zopakujú napríklad Emily VanCamp, či Daniel Bruhl no uvidíme aj Wyatta Russella, Desmonda Chiama, Miki Ishikawu, Erin Kellyman, či Adepero Oduye.

Seriál Falcon a Zimný vojak bude mať na Disney+ premiéru 19. marca 2021.

Disney

Raya and the Last Dragon (Raya a posledný drak) – réžia Don Hall a Carlos López Estrada

Animovaná snímka, inšpirovaná Juhovýchodnou Áziou z pera Adele Lima a Qui Nguyena, rozpráva príbeh osamelého bojovníka, resp. osamelej bojovníčky, ktorá musí nájsť posledného draka, aby prinavrátila mier svojej zemi, ktorá bola pred 500 rokmi svedkom spolunažívania drakov a ľudí, ešte pred tým ako túto harmóniu narušilo číre zlo. 

Hlasy v anglickom origináli postavičkám prepožičali: Kelly Mare Tran (Raya), Awkwafina (drak Sisu), Gemma Chan (Namaari), Daniel Dea Kim (Rayanin otec Benja), Sandra Oh (Virana), Benedict Wong (obor Tong), Izaac Wang (Boun), Alan Tudyk (Tuk Tuk), či Lucille Soong, Patti Harrison, či Ross Butler.

Film Raya a posledný drak by mohol do našich kín prísť 4. marca 2021 (v USA sa film dostáva v rovnaký deň, 5.3. ako do kín, tak, za extra poplatok, aj na stream Disney+).

Amazon Prime Video

Coming 2 America (Cesta do Ameriky 2) – réžia Craig Brewer

Eddie Murphy sa vracia, tentokrát na malé obrazovky TV, ako Kráľ Akeem z africkej krajiny Zamunda, ktorého osud opäť zavedie do USA, aby sa tam stretol so svojím dávno-strateným synom, nečakaným nasledovníkom trónu a vybudoval medzi nimi pevný vzťah (alebo aspoň nejaký). 

Vo filme okrem Murphyho uvidíme aj Arsenio Halla, Jermaina Fowlera, Leslie Jones, Tracyho Morgana, KiKi Layne, Shari Headley, Wesleyho Snipesa, či Jamesa Earl Jonesa.

Film Cesta do Ameriky 2 bude mať na Amazon Prime Video premiéru 5. marca 2021.

Super Bowl 2021 – pár reklám

Timothée Chalamet ako Nožnicovoruký Edgar, syn Nožnicovorukého Edwarda a Kim Boggs, ktorú si v reklame zopakovala Winona Ryder:

Matthew McConaughey papierovo plochý:

Cesta do Nórska s Awkwafinou, Willom Ferrellom a Kenanom Thompsonom:

Mila Kunis, Ashton Kutcher, Shaggy – It Wasn’t Me:

Zdroj:  youtube.com Foto © Depositphotos/Universal/Marvel/Disney/Prime Video

Súvisiace články