Pedro Pascal si zahrá hlavnú úlohu v adaptácii video hry Last of Us

15.2.2021|Ivet Kollárová|

Stanica HBO pripravuje nový seriál, ktorý bude adaptáciou populárnej video hry od Sony a Naughty Dog, Last of Us. Autorom a scenáristom seriálu je Craig Mazin, ktorý pre HBO napísal výborný limitovaný seriál Černobyľ. Výkonným producentom seriálu bude spolu s Mazinom aj Neil Druckmann.

HBO pre réžiu pilotnej prvej časti získalo renomovaného ruského režiséra Kantemira Balagova, režiséra snímky Dlhaňa. Známe je aj obsadenie dvoch hlavných postáv, ktoré vzišlo z bývalých kolegov zo seriálu Hra o tróny. Postavu Joela stvárni Pedro Pascal (Narcos, Wonder Woman 1984) a mladú Ellie si zahrá Bella Ramsey (Judy, His Dark Materials). 

Príbeh video hry a seriálu sa odohráva 20 rokov po zániku modernej civilizácie a sústredí sa na vzťah medzi Joelom, novodobým prevádzačom a teenagerkov Ellie, ktorá by mohla byť kľúčom k liečbe smrtiacej pandémie. Joel je najatý, aby 14-ročné dievča prepašoval z represívnej karanténnej zóny. To čo začína ako banálna práca, vyústi v brutálnu a srdcervúcu cestu naprieč USA a zároveň, aby prežili, stávajú sa jeden na druhom závislí.

Trailer k video hre:

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © HBO/Depositphotos

Súvisiace články