Emerald Fennell napíše scenár k DC filmu Zatanna

22.3.2021|Ivet Kollárová|

Britská herečka a režisérka Emerald Fennell, ktorá nedávno prepisovala históriu nominácii na ceny Oscar, keď spolu s režisérkou Chloé Zhao získali dve miesta v kategórii najlepší režisér, čo sa v doterajšej 93. ročnej histórii nestalo nikdy (Chloé a Emerald sú len šiestou a siedmou ženou-režisérkou, ktoré dostali nomináciu v spomínanej kategórii), je pomerne neznáma v našich končinách.

Avšak, jej meno by sme si mali zapamätať, najmä v súvislosti s Oscarmi a jej filmom Promising Young Woman, ktorý získal päť nominácii, vrátane najlepší film, originál scenár, či herečka v hlavnej úlohe (Carey Mulligan). Film, ktorý u nás mal ísť do kín v marci a, ktorý dúfajme ešte uvidíme na veľkom plátne (pretože okrem toho, že je výborný, je dôležitý zo spoločenského hľadiska), kľudne môže byť čiernym koňom udeľovania Oscarov.

Emerald Fennell sa objavila v niekoľkých filmových a seriálových projektov, ako Dánske dievča, Call The Midwife, či vcelku nedávno v štvrtej sérii seriálu The Crown, kde stvárnila Camillu Parker Bowles. Jej scenáristický talent presakuje nie len filmom Promising Young Woman (za ktorý aktuálne získala cenu WGA za originál scenár), ale aj seriálom Killing Eve (druhou sériou) a najnovšie bude žiariť aj vo filme štúdii DCWarner Bros., komikse Zatanna.

Producentom snímky je za spoločnosť Bad Robot režisér J.J. Abrams. Super-hrdinka Zatanna je majsterkou ilúzii, talentovaná kúzelníčka, ktorá svojimi schopnosťami vie ovplyvňovať realitu. Je úzko spojená s Ligou spravodlivosti a má blízko k postave Johna Constantina (okultista, ktorého seriál pre HBO Max bude produkovať spomínaný Abrams). Kto bude režisérom snímky nie je zatiaľ známe, no kľudne to môže byť aj samotná Fennell.

Predstaviteľka hlavnej úlohy Zatanny je rovnako neznáma. Avšak, zaujímavosťou je aj fakt, ako Emerald sa po svojej indie snímke a debute vydala komiksovým smerom, rovnako tak urobila aj spomínaná Chloé Zhao, ktorá po indie snímkach The RiderNomadland režírovala marvelovský film Eternals, ktorý by sme snáď možno mohli vidieť v kinách začiatkom novembra 2021.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články