Štúdia Disney posúvajú premiéru filmu Black Widow na júl, okrem kín pôjde rovno aj na stream Disney+

23.3.2021|Ivet Kollárová|

Informáciu, ktorú sme dlho nepočuli, no teraz za ňu budeme radi. Napriek tomu, že situácia v USA sa zlepšuje a pomaly sa tam otvárajú kiná (v niektorých štátoch neboli ani zavreté), najmä v mestách New York a Los Angeles, štúdia Disney prišli so zaujímavou správou.

Dlho-očakávaný film v rámci MCU - Black Widow posúvajú na leto, konkrétne na 9. júl 2021. Jedná sa o tretí presun dátumu premiéry filmu, ktorý mal pôvodne prísť do kín v máji 2020, neskôr to bol začiatok novembra 2020 a ostatný (už zmenený) dátum bol 7. máj (u nás 6.5.). Ďalšou veľmi zaujímavou informáciou je premiéra filmu ako v kinách, tak aj na streame Disney+ v rovnaký deň (na území USA a v častiach sveta, kde majú tento stream).

Čo sa týka nášho územia, za daný posun môžeme byť radi, pretože aktuálna situácia a jej vývoj u nás nepredpovedá tak skoré otvorenie kín (a budem sa veľmi rada mýliť). S daným posunom by sme mohli film Black Widow vidieť v našich kinách 8. júla. Čo sa týka ostatných filmov, ktoré majú naplánovanú aprílovú premiéru u nás (či v USA, kde ani neplánujú ich presun, zdá sa, že americkí distribútori veľmi nemyslia na zavreté kiná po celej Európe), nuž musíme počkať, či ich v tých našich kinách vôbec uvidíme. Najmä pri rozmáhaní sa streamov snáď všetkých filmových štúdii.

Film Black Widow však nie je jediný, ktorý dostal od štúdii Disney nový dátum, či spôsob premiéry. V kinách 28. mája a v rovnaký deň aj na streame Disney+ sa objaví aj live-action origin story s názvom Cruella s Emmou Stone v hlavnej úlohe šialenej dizajnérky Cruelly de Vil. U nás má film naplánovanú premiéru 27. mája. Kinám sa úplne vyhne animovaný film Disney v spolupráci s PixaromLuca, ktorý 18. júna zamieri priamo na stream Disney+.

A nasledujúcim filmom Disney pozmenil ich dátumy premiéry:

Free Guy – 13. august 2021 (u nás plánovaná premiéra 20.5.2021)
Shang Chi and the Legend of the Ten Rings – 3. september 2021 (u nás plánovaná premiéra 8.7.2021)
The King’s Man – 22. december 2021 (u nás plánovaná premiéra 19.8.2021)
Deep Water – 14. január 2022 (u nás plánovaná premiéra 12.8.2021)
Death on the Nile – 11. február 2022 (u nás plánovaná premiéra 16.9.2021)

Zdroj:  indiewire.com Foto © Walt Disney/Disney+

Súvisiace články