Julianne Moore a Natalie Portman si zahrajú v novinke od režiséra Todda Haynesa

14.6.2021|Ivet Kollárová|

May December je názov nového filmu, ktorý pripravuje režisér Todd Haynes (Carol, Far From Heaven) a ktorý bude ponúkaný potencionálnym kupcom na blížiacom sa filmovom trhu v rámci MFF Cannes 2021. Okrem toho bude Haynes prezentovať svoj najnovší, už natočený film, dokument The Velvet Underground, ktorý bude mať na festivale premiéru Mimo súťaž.

Pripravovaná novinka May December je od scenáristky Samy Burch, ktorá na príbehu pracovala so stálym spolupracovníkom Alexom Mechanikom. Hlavné úlohy si v tejto sociálnej psycho-dráme zahrajú Julianne Moore, ktorá s Haynesom spolupracovala na filmoch ako Wonderstruck, Safe, či Far From HeavenNatalie Portman.

Oficiálny popis filmu: Dvadsať rokov po ich neslávne slávnom vzťahu, ktorý bol rozvláčený po všetkých novinách, sa Gracie Atherton-Yu a jej manžel Joe (ktorý je od nej o 23 rokov mladší) opäť stretávajú, aby podporili svoje deti, dvojičky pri slávnostnom ukončení strednej školy. Keď k nim prichádza hollywoodska herečka Elizabeth Berry, aby si naštudovala Gracie, ktorú bude hrať vo filme, pod tlakom začne na povrch vychádzať celkom iný obraz rodiny. Joe, ktorý nikdy poriadne nespracoval, čo sa mu stalo v mladosti, je v 36 rokoch konfrontovaný s realitou života rodiča, ktorého deti už vyleteli z hniezda. 

A ako sa Elizabeth a Gracie spoznávajú bližšie, podobnosti a rozdiely medzi oboma ženami sa začínajú prehlbovať, postupne plynú a odchádzajú. Film May December, ktorý sa bude odohrávať v meste Camden štáte Maine, skúma pravdu, príbehy a ťažkosti (až nemožnosť) úplného porozumenia inej osoby. 

Film by sa mal začať natáčať na budúci rok 2022. Medzi producentmi filmu sú okrem režiséra Haynesa aj Will Ferrell, či Natalie Portman.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články