Druhý augustový otvárací víkend: prvá priečka bez zmien so snímkou Známi neznámi

17.8.2021|Marko Aust|

V druhom augustovom otváracom víkende si udržala prvé miesto česko-slovenská sladkohorká komédia Známi neznámi o partii čekých a slovenských priateľov, ktorí sa schádzajú v pražskom byte, aby oslávili príchod Nového roku. Poznajú sa už dlho a aj toto stretnutie by sa nieslo v duchu klasickej silvestrovskej oslavy, keby... Keby sa nezrodil zdanlivo nevinný nápad: dať mobilné telefóny na stôl a nahlas zdielať každú správu a prichádzajúci hovor.. V druhom týždni ju navštívilo vyše 12 tisíc divákov a tržby narástli o ďalších 79 708 eur.

Druhá priečka patrí akčnej komédii Free Guy o bankovom úradníkovi, ktorý vedie prostý život. Je to optimista, spolu s najlepším kamarátom Buddym ma obrovskú chuť do života. Všetko sa náhle zmení, keď zistí, že je vlastne postavou na pozadí veľmi násilnej videohry. A zrazu je na Guyovi, aby zachránil svoj svet po svojom. Snímku v premiérovom týždni zhliadlo 11 872 divákov, tržby boli 76 539 eur.

Z druhého miesta klesla na tretie miesto akčná komédia The Suicide Squad: Samovražedná misia, ďalšie filmové spracovanie z rovnomenného komiksového univerza. Vo väznici Belle Reve s najvyššou mierou úmrtnosti v Spojených štátoch sú držaní najhorší superzloduchovia komiksového sveta. Urobia čokoľvek, aby sa dostali von, dokonca sú ochotní stať sa členmi supertajnej a supertemnej operácie, v ktorej budú musieť na chvíľu prejsť na správnu stranu zákona. Druhý týžden od uvedenia priniesol snímke 4 882 divákov a 33 245 eur tržieb.

Šieste miesto patrí animovanej rodinnej snímke Labková patrola vo filme, ktorá mála v týždni predpremiéru, ktorá jej priniesla 2 263 divákov a tržby 15 476 eur. Z filmových noviniek ešte spomeňme ďalšiu animovanú rodinnú snímku Yakari (1 800 divákov, 9 531 eur),  o malom indiánovi z kmeňa Siuxov, ktorý sa na vlastnú päsť vydáva hľadať divokého neskrotného mustanga. Desiate miesto patrí poslednej novinke hudobnej dráme Respect (1 297 divákov, 8 040 eur tržby), ktorá zobrazuje výnimočný príbeh životnej cesty legendárnej hudobnej hviezdy Arethy Franklin. Svoj hlas musela presadiť v neľahkých 60-tych rokoch minulého storočia, kedy sa Amerika ocitla uprostred búrlivého sociálneho a politického diania.

  Foto © Continental Film/Forum Film

Súvisiace články