Filmový epos Duna podľa očakávaní ovládol predposledný októbrový otvárací víkend

26.10.2021|Marko Aust|

Predposledný októbrový otvárací víkend v slovenských kinách ovládol podľa očakávaní veľkofilm Duna režiséra Denisa Villeneuva, ktorý sa po viacerých odkladoch dostal konečne na filmové plátna. Videlo ho 26 348 divákov a tržby boli 191 395 eur.

Filmová Duna je adaptáciou kultového sci-fi eposu spisovateľa Franka Herberta, ktorý vo svojej knižnej sérii vytvoril veľkolepý svet galaktického impéria. V centre pozornosti stojí púštna planéta Arrakis, na ktorú si brúsia zuby viaceré národy. Práve na nej totiž možno nájsť vzácne korenie, ktoré odomyká plný potenciál človeka. V impériu sa črtá konflikt, ktorý môže všetkých stáť to najcennejšie. V jeho centre bude stáť mladík Paul Atreides, hlavný hrdina, ktorý je predurčený na veci také veľké, že si ich ešte nevie celkom predstaviť. 

Na druhé miesto zostúpilo pokračovanie hororovej snímky Venom: Carnage prichádza. Viac ako po roku sa novinár Eddie Brock snaží prispôsobiť životu hostiteľa, nebezpečného mimozemského symbionta, ktorý mu prináša nadľudské schopnosti. Snímku zhliadlo 13 228 divákov a pripísala si ďalšie tržby o 92 014 eur.

Posledná stupnica víťazov pripadla ďalšiemu pokračovaniu hororovej série Halloween zabíja, ktorú si v premiérovom uvádzacom týždni pozrelo 5 834 divákov a tržby boli 37 497 eur. Príbeh filmu Halloween zabíja začína v okamihu, keď predchádzajúci film skončil. Ťažko zranená Laurie odchádza v sprievode dcéry a vnučky do nemocnice a v protismere sa k jej horiacemu domu rútia hasiči. V jeho útrobách je v ohnivom pekle uväznený zabijak, ktorý ju prenasledoval celý život. Bohužiaľ, nielen mačky majú sedem životov. Ubehne pár minút a Michael Myers už zase chodí ulicami mesta.

Ďalšie miesta v rebríčku z filmových noviniek obsadili rodinné animované snímky. Piate miesto patrí snímke Ron má chybu (4 539 divákov, tržby 26 308 eur). Príbeh medzi čudáckym školákom Barneym a jeho novým chodiacim, hovoriacim a trochu neustále kaziacim sa digitálnym robotom - kamarátom Ronom.

Šieste miesto si berie pokračovanie Rodina Addamsovcov 2 v predpremiérovom týždni (1 603 divákov, 10 528 eur tržby). V nej sa vydáte na letnú dovolenku s rodinou Addamsovcov, ktorí svojím nevšedným a podivným chovaním terorizujú nové kraje.

Kontroverzný film Titan, ktorý svojimi erotickými scénami vzbudil podviženie vo filmovom festivale v Cannes sa umiestnil na 15. mieste, zhliadlo ho 239 divákov a tržby boli 1 064 eur. Po sérii nevysvetliteľných trestných činov sa otec stretne so svojím synom, ktorý bol 10 rokov nezvestný.

Ešte na záver spomeňme snímku Miluj svojho robota, ktorú v dvojtýždnovej predpremiére pozrelo 163 divákov, prvé tržby boli 779 eur. Tragikomický príbeh o otázkach lásky, túžby a o tom, čo robí človeka šťastným.

  Foto © Continental Film/Film Europe

Súvisiace články