Filmové tipy na posledný októbrový víkend: horor Hypnotic, dráma Klietka

29.10.2021|Marko Aust|

Pred nami je posledný októbrový víkend. Kedže je pred nami čas dušičiek a strašidiel, tak na piatkový večer sme vybrali niečo pre milovníkov hororov.

Hororová dráma Hypnotic (Netflix) je o mladej žene Jenn (Kate Siegel), ktorá sa cíti zaseknutá v osobnom aj pracovnom živote, sa po sérii traumatických udalostí obráti na renomovaného hypnoterapeuta Dr. Meada (Jason O'Mara), aby jej pomohol na ceste k uzdraveniu. Po niekoľkých intenzívnych sedeniach, desivých udalostiach a záhadných výpadkoch pamäti sa Jenn čoskoro ocitne v nebezpečnej hre mysle. S pomocou detektíva Wadea Rollinsa (Dulé Hill) sa Jen snaží dať dokopy všetky kúsky skôr, než bude neskoro a dôjde k smrteľným následkom.

Akčná dráma Collateral (22:25h, ČT2) je náš tip na sobotný večer. Max (Jamie Foxx) vedie už celých 12 rokov svoj pozemský život ako taxikár. Vincent (Tom Cruise) je nájomný vrah. Jeden z najlepších. Keď sa vedenie medzinárodného narkokartelu dozvie, že niektorí jeho príslušníci majú byť obžalovaní hlavnou federálnou porotou, rozhodne sa pre operáciu, v ktorej budú všetci korunní svedkovia zneškodnení. Večer Vincent prichádza do L.A. Zhoda okolností spôsobí, že je to práve Maxov taxík, na ktorý Vincent zamáva. A Max sa tak stáva nechceným rukojemníkom.

Na nedeľu sme zvolili tip na romantickú drámu Klietka (21:00, HBO GO). S vidinou ľahko nadobudnutého bohatstva v Londýne koncom 80. rokov 20. storočia opúšťa obchodník Rory (Jude Law) svoj pohodlný život v USA a presúva sa s celou rodinou do prenajatého veľkolepého sídla na anglickom vidieku. Aj keď má jeho žena Allison (Carrie Coon) svoje pochybnosti, urobí čo sa od nej očakáva, a nasleduje muža do cudzej zeme. Veci sa postupne vymykajú kontrole a rodinná idylka začína vŕzgať tak ako parkety starého domu.

Prajeme príjemný a pokojný dušičkový víkend.

  Foto © Netflix/HBO

Súvisiace články