Televízne tipy na tretí decembrový víkend: The Hand of God, Vražda v Orient expresu

17.12.2021|Marko Aust|

Blíži sa posledný štvrtý adventný víkend, Vianoce sú už za dverami, v mnohých domácnostiach vrcholia posledné vianočné nákupy či prípavy na oslavy. Avšak i v týchto hektických dňoch si určite nájdete i trochu času na odreagovanie.

Piatkový večer môžete vyplniť snímkou The Hand of God (Netflix) od oscarového režiséra a scenáristu Paola Sorrentina. Príbeh chlapca Fabietta Schisa, ktorý sa odohráva v búrlivom Neapole 80. rokov je plný nečakaných radostí, ako príchod futbalovej legendy Diega Maradonu, a rovnako nečakanej tragédie. Osud zohrá svoju úlohu, radosť a tragédia sa prelínajú a Fabiettova budúcnosť sa dáva do pohybu. Sorrentino sa vracia do svojho rodného mesta, aby vyrozprával svoj najosobnejší príbeh, príbeh o osude a rodine, športe a filme, láske a strate.

Milovníkom klasických detektívok od Agathy Christie dávame do pozornosti tip na sobotu. Snímka Vražda v Orient expresu (21:25, ČT2) od Sidneya Lumeta exceluje hereckým obsadením ako Sean Connery, Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergmann, Jacqueline Bisset, Michael York a ďalší. Jedna obeť, 12 bodných rán, 12 podozrivých. Dokáže Hercule Poirot odhaliť totožnosť vraha, kým vlak stojí zapadnutý v snehu?

Na nedeľu máme tip na akčnú fantasy snímku Monster Hunter od Paula W.S. Andersona s Millou Jovovich v hlavnej úlohe. Táto dvojica už spolupracovala na filmovej sérii Resident Evil. Za hranicou nášho sveta leží iná dimenzia, v ktorej vládnu zúrivé a nebezpečné monštrá. Keď sa do tohto sveta dostane poručíčka Artemis so svojou elitnou jednotkou, začne sa boj o holý život. V snahe vrátiť sa domov sa spoja so záhadným lovcom, ktorého zručnosti a skúsenosti sú pre prežitie v nehostinnej zemi viac než užitočné. Tím bojovníkov tak musí odvracať nespočetné útoky zákerných príšer a zároveň nájsť cestu domov.

Prajeme pokojný adventný víkend.

  Foto © Netflix/HBO

Súvisiace články