Prvé trailery – Doctor Strange v multivesmíre šialenstva, Smrť na Níle a The Northman

22.12.2021|Ivet Kollárová|

Rok 2021 sa blíži ku svojmu koncu. U nás má ten koniec trochu trpkú príchuť, najmä čo sa týka zavretých kín a odsunu hollywoodskych ťahákov v podaní filmov Matrix ResurrectionsSpider-Man: Bez domova, ktoré by do kín určite nalákali veľký počet divákov. Distribútori filmy presunuli na začiatok roka 2022, ktorý tak, čo sa týka očakávaných noviniek naberá na sile a my sa naň môžeme len a len tešiť. Koniec-koncov, čo iné nám teraz ostáva.

A ako sa najlepšie naladiť na nové filmy? Štúdia Focus Features, MarvelDisney20th Century Studios vedia, že sú to práve trailery, ktoré ponúkajú prvé pohľady na dlho-očakávané filmy. A minimálne nasledujúce tri si pozornosť určite zaslúžia.

Focus Features – Severan (The Northman)

Robert Eggers si svojím len tretím celovečerným filmom vyslúžil označenie vizionársky režisér. Po horore Čarodejnica a mysterióznom Majáku prichádza s epickým historickým thrillerom o vikingskom princovi, ktorý sa vydáva na cestu pomstiť svojho zavraždeného otca a získať späť to, čo mu právom patrí.

Film je zasadený do drsnej severskej krajiny a vychádza z niekoľko storočí starého nórskeho príbehu, ktorý bol inšpiráciou k napísaniu Hamleta. Vo filme je okrem príbehu epické aj obsadenie na čele s Alexandrom Skarsgårdom, ktorý hrá Vikinga menom Amleth. Vo filme si zahrali aj Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk, či Willem Dafoe.

Film Severan uvidíme v našich kinách od 14. apríla 2022.

Marvel/Disney – Doctor Strange v multivesmíre šialenstva (Doctor Strage in the Multiverse of Madness)

Štvrtá fáza MCU doteraz ponúkla seriály WandaVision, Falcon a Zimný vojak, Loki, What If..? a najnovšieho Hawkeye. Filmy z tejto fázy odštartovala Black Widow nasledovaná Shang-Chi, Eternals a momentálne vo svete premiérovanom filme Spider-Man: Bez domova. Piatym filmom 4 fázy MCU je pokračovanie filmu Doctor Strange z roku 2016 v réžii Sama Raimiho.

Po udalostiach z filmu Avengers: Endgame, pokračuje Dr. Stephen Strange vo výskume jedného z Kameňov nekonečna, konkrétne kameňa času. Avšak, Strangeov bývalý známy, ktorý sa vydal na zlé chodníčky, sa rozhodol odstrániť zo Zeme všetkých čarodejníkov a prekaziť tak Strangeov plán, ktorý je tak nútený vypustiť do sveta nepredstaviteľné zlo.

Prelínanie marvelovských filmov a seriálov je v plnom prúde a je dôležité sa v tom všetkom nestratiť. Takže nový Doctor Strange nadväzuje na udalosti, ktoré sa odohrali vo filme Spider-Man: Bez domova, avšak zároveň je cross-overom k seriálu WandaVision so Scarlet Witch ako dôležitým článkom príbehu a rovnako aj seriálu Loki, ktorého posledná epizóda prvej série odštartovala udalosti odohrávajúce sa vo filme. 

V novom Doctorovi Strangeovi si svoje úlohy zopakujú Benedict Cumberbatch, Benedict Wong, Rachel McAdams, či Chiwetel Ejiofor. Wandu Maximoff opäť stvárni Elizabeth Olsen a jednou z nových tvárí je Xochitl Gomez, ktorá stvárni postavu America Chavez.

Film Doctor Strange v multivesmíre šialenstva príde do našich kín 5. mája 2022.

20th Century Studios/Disney - Smrť na Níle (Death on the Nile)

Dva roky odkladaný film v réžii Kennetha Branagha sa konečne dostane na plátna kín. Najprv to bol Covid a potom škandály (sexuálne a iné) herca Armieho Hammera, ktoré film držali v úzadí a nepustili na svetlo sveta. Situácia síce nie je ideálna a o Hammerovi nikto nevie, avšak štúdia 20th na zdržaní premiéry už dosť prerobili a ako sa hovorí aj zlá reklama, je reklama (písané s tou najvyššou mierou rešpektu, aká v tomto prípade existuje). 

No obsadenie filmu o slávnom belgickom detektívovi Herculovi Poirotovi, ktorý musí počas svojej dovolenky vyriešiť záhadnú vraždu mladej dedičky, je viac ako hviezdne a zaslúži si byť videné. Vo filme si zahrali Gal Gadot, spomínaný Hammer, Sophie Okonedo, Rose Leslie, Emma Mackey, Letitia Wright, Annette Bening, či Russell Brand. Z predchádzajúceho filmu Vražda v Orient exprese si svoje úlohy zopakujú Tom Bateman ako detektív Bouc a sám Kenneth Branagh ako Hercule Poirot.

Film Smrť na Níle uvidíme v našich kinách od 10. februára 2022.

Zdroj:  youtube.com Foto © FocusFeatures/Marvel/Disney/20thCentury/youtube

Súvisiace články