SCANDI 2022 aj na platforme Edisonline

26.1.2022|Tlačová správa/Ivet Kollárová|

Prehliadka súčasných severských filmov SCANDI 2022 prebieha na Slovensku od pondelka 24. januára v 33 kinách. Od dnes 26. januára si môžeme špičkovú severskú kinematografiu vychutnať aj na platforme distribučnej spoločnosti Film EuropeEdisonline, kde sa budú filmy vysielať v tzv. Virtuálnej kinosále. 

Platforma Edisonline ponúkne 5 dní plných škandinávskych filmov, ktoré ste určite ešte nikde nevideli. Každý deň budú v ponuke dva filmy. Projekcie začínajú v presný čas, nejde ich zastaviť ani pretočiť. Rovnako ako v kine. Ku každej jednodňovej vstupenke navyše získavate prístup do videotéky Edisonline na 14 dní zdarma. A pokiaľ si zakúpite vstupenku na celý festival, získavate prístup na Edisonline na celý mesiac. Vstupenka na jeden deň je v hodnote 4 Eurá, na všetkých päť dní online festivalu vstupenka vyjde 15 Eur. 

SCANDI 2022 bude pokračovať až do nedele 30. januára a uvedie 10 silných festivalových predpremiér exkluzívne v kinách. Pôjde o príbehy silných žien, neželaného tehotenstva, emancipácie, krízy mužnosti, psychické problémy detských hviezd či futbalových nádejí, pravdivé príbehy dvoch umelkýň, komédie, horory a jeden neuveriteľný animovaný dokument zaoberajúci sa minoritou v minorite.

Okrem predpremiér sa dá vidieť 15 zaujímavých starších severských titulov a 5 legendárnych švédskych filmov z 20. rokov minulého storočia, ktoré posunuli vývoj kinematografie. Bohatý bude aj sprievodný program, ktorý zahŕňa medzinárodné, ale aj domáce diskusie, cestovateľskú prednášku, ale aj živé koncerty.

Od piatka do nedele ponúkne Kino Film Europe aj netradičný filmovo-hudobný zážitok. Živý hudobný doprovod k legendárnym švédskym nemým filmom z 20. rokov minulého storočia, prinášajú HRADBY SAMOTY. Ide o audiovizuálne projekty dotýkajúce sa hudobných žánrov ako dark ambient, dark folk, drone, industrial, noise. V piatok 28. januára sa môžeme tešiť na koncert projektov UNTITLED SEA & KRAGROWARGKOMN k filmu Povozník smrti. V sobotu 29. januára sa uskutoční koncert projektu DO SHASKA! k filmu Häxan: Čarodejníctvo v priebehu vekov. 

SCANDI 2022 ukončí 30. januára koncert dvoch hudobných projektov PHRAGMENTS & METROM k filmu Poklad pána Arna.

Viac informácii o prehliadke a samotných premietaných filmoch nájdete na stránke scandi.filmeurope.eu/sk/

Zdroj:  scandi.filmeurope.eu Foto © Film Europe/SCANDI

Súvisiace články