Za tretí februárový týždeň sa viťazom v návštevnosti stala komédia V lete ti poviem ako sa mám

22.2.2022|Marko Aust|

V uplynulom otváracom víkende slovenských kín si berie prvenstvo komédia V lete ti poviem ako sa mám, na motívy rovnomenného bestselleru Evity Twardzik, mapuje životy partie štyridsiatnikov, ktorí sa kamarátia od detstva a dodnes sa stretávajú už spolu so svojimi rodinami. Po rokoch sa ale začínajú objavovať tajomstvá, ktoré ich životy navždy zmenia. Snímku v premiérovom týždni po predpremiére zhliadlo 39 281 divákov a utŕžila 258 219 eur.

Fotogaléria V lete ti poviem, ako sa mám (2022)Zobraziť fotogalériu »

Druhé miesto pripadlo akčnej dobrodružnej snímke Uncharted od Rubena Fleischera. Pouličného zlodeja Nathana Drakea naverbuje skúsený hľadač pokladov Victor „Sully“ Sullivan, aby získal späť majetok, ktorý stratil Ferdinand Magellan pred 500 rokmi. To, čo sa pre dvojicu začína ako lúpež, sa premení na celosvetové preteky v boji o cenu pred nemilosrdným Moncadom, ktorý verí, že on a jeho rodina sú právoplatnými dedičmi. V prvom uvádzacom týždni si pripísala 12 818 divákov a tržby vo výške 90 061 eur.

Aj tretie miesto patrí filmovej novinke Smrť na Níle, najnovšiemu filmovému spracovaniu románu Agathy Christie z roku 1937. Kenneth Branagh si okrem réžie strihol aj hlavnú úlohu slávneho belgického detektíva Hercula Poirota, u ktorého sa jeho egyptská dovolenka na palube úchvatného riečneho parníka zmení na desivé pátranie po vrahovi, keď sa idylická svadobná cesta dokonalého páru tragicky skončí. Premiérovú snimku si pozrelo 6 625 divákov spolu s tržbami 45 114 eur.

V prvej dvadsiatke sa z noviniek ešte umiestnila na piatom mieste snímka Veľký červený pes Clifford. Mal návštevnosť 7 189 divákov a tržby 42 694 eur. Clifford bol malé, roztomilé a červené šteniatko, z ktorého cez noc vyrástol obrovský pes. A keď hovoríme obrovský, myslíme tým, že na výšku meria skoro tri metre. V malom mestskom byte je taký pes veľmi nepraktický. Lenže Emily ho zbožňuje a za žiadnu cenu sa ho nevzdá. Komédia Veľký červený pes Clifford je adaptáciou rovnomennej populárnej detskej knižky Normana Birdwella.

  Foto © Continental Film

Súvisiace články