Prvý teaser k filmu Thor: Love and Thunder

20.4.2022|Ivet Kollárová|

Štúdia Marvel vypustili do sveta prvú ochutnávku túžobne očakávaného projektu, a síce štvrtej časti filmovej série o Bohovi blesku Thorovi.

V poradí šiesty marvelovský film prinesie do kín štvrtá fáza MCU s názvom Thor: Love and Thunder (Thor: láska a hrom), ktorú, po úspechu tretej časti s podtitulom Ragnarok, režíroval Taika Waititi. Film sa odohráva po udalostiach z filmu Avengers: Endgame, kde Thor opúšťa Zem v spoločnosti Strážcov galaxie. Novinka nás zavedie do doposiaľ neprebádaných vôd a na novú životnú cestu, ktorú si Thor pre seba určil, a to nájsť vnútorný pokoj po všetkých tragických udalostiach, ktorými si prešiel. Jeho zaslúžený odpočinok ale nebude taký jednoduchý ako si vysníval. 

Jeho “dôchodok“ preruší inter-galaktický zabijak menom Gorr the God Butcher, ktorý chce z galaxie vyhladiť všetkých Bohov. Thor si na pomoc proti Gorrovi zavolá Valkyrie, ktorá sa medzičasom stala vládkyňou nového Asgardu, kamoša Korga, ale aj ex-priateľku Jane Foster, ktorá ho prekvapí nečakaným odhalením a s magickým kladivom Mjolnirom v ruke. Spoločne sa vydávajú na galaktické dobrodružstvo s cieľom zistiť, čo sa skrýva za Gorrovou pomstou a zastaviť ho skôr, kým nebude neskoro.

Príbeh filmu Thor: láska a hrom vychádza z komiksu od Jasona Aarona s názvom The Mighty Thor, v ktorom Jane Foster nadobudla super-schopnosti a silu ovládať mocný Mjolnir, po čom, čo bol samotný Thor zbavený svojej sily a stal sa nehodným vlastniť Mjolnir. Avšak v komikse, za novo-nadobudnuté schopnosti Jane zaplatí najvyššou cenou: vždy keď použije silu kladiva, jej rakovina prsníka sa stáva horšou a horšou. Či sa bude film držať aj tejto dejovej línie, známe nie je.

Vo filme si svoje úlohy zopakovali Chris Hemsworth ako Thor, Tessa Thompson ako Valkyrie, Taika Waititi ako Korg, či Natalie Portman ako Jane Foster. Okrem nich uvidíme aj Christiana Bala v úlohe Gorra, Russella Crowa ako Zeusa, ale aj celý tím Strážcov galaxie, Jaimieho Alexandera, Seana Gunna, či Jeffa Goldbluma. Menšie cameo by si mali strihnúť aj Melissa McCarthy s manželom hercom Benom Falconeom

Film Thor: láska a hrom príde do našich kín 7. júla 2022.

Zdroj:  youtube.com Foto © Marvel/youtube

Súvisiace články