Teaser k filmu Avatar: The Way of Water

9.5.2022|Ivet Kollárová|

Prvý krát si mohli ukážku k dlho-očakávanému pokračovaniu snímky Avatar pozrieť diváci pred filmom Doctor Strange: V mnohovesmíre šialenstva, ktorá tak bola dostupná len v kinách. Po pár dňoch je konečne vonku aj online a štúdia Disney spoločne s 20th Century Studios lákajú na nové dobrodružstvá vo fantazijnom svete Pandory.

Príbeh sa odohráva viac ako desať rokov od udalostí z predchádzajúceho filmu a sleduje život rodinky Sullyovcov – Jaka, Neytiri a ich detí. Avšak, po staronovej hrozbe musí Jake opäť spolupracovať s Neytiri a armádou bojovníkov z kmeňa Na’vi, aby ochránili svoju planétu.

Teaser neprezrádza veľa, no ponúka pohľad na dych-berúci vizuál, krásne obrazy, vycibrené efekty, či nové a známe mystické zvieratá. Pokračovanie, ktoré do kín príde 13 rokov od originál filmu, režíroval opäť James Cameron, ktorý sa rovnako postaral aj o scenár. Vo filme si zahrali Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Land, Cliff Curtis, Edie Falco, Giovanni Ribisi, Jemaine Clement, Oona Chaplin, či Kate WinsletSigourney WeaverMichelle Yeoh.

Cameron so štúdiami Disney/20th Century plánuje vytvoriť celú filmovú sériu, v ktorej sa dočkáme štyroch pokračovaní k originál filmu z roku 2009. Russell Carpenter, ktorý s Cameronom spolupracoval na filme Titanic, sa postaral o kameru ako vo filme Avatar 2, tak aj v ďalšej časti Avatar 3.

Film Avatar: Cesta vody príde do slovenských kín 15. decembra 2022. Na osvieženie pamäti si budeme môcť na veľkom plátne pozrieť aj originál film Avatar, ktorého znovu-uvedenie do kín bude mať premiéru 22. septembra.

Zdroj:  youtube.com Foto © 20th Century Studios/Disney/youtube/twitter

Súvisiace články