Prvá ukážka k filmu Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

25.5.2022|Ivet Kollárová|

V týchto dňoch prichádza do kín pokračovanie ikonického filmu Top GunTomom Cruisom v hlavnej úlohe. Na ďalšiu časť kultového Mission: Impossible, s neskutočným Cruisom, si síce musíme počkať ešte rok, avšak štúdia ParamountSkydance potešili fanúšikov tejto filmovej série prvou ukážkou toho, na čo sa môžeme v tomto vysoko akčnom dobrodružstve tešiť. A že toho nie je málo.

Film sa stal počas covidu akýmsi mučeníkom vo filmovom svete. Natáčanie filmu museli kvôli postupujúcej pandémii v Európe zrušiť a to len pár dní od jeho začiatku. Museli sa meniť lokácie natáčania, tiež kvôli covidu. Známa sa stala aj aféra priamo z natáčania, kedy Cruise vcelku naštvane dohováral štábu ohľadne covidových opatrení (a nie je sa čo diviť, Cruise ako producent si ďalšie zdržanie filmu nemohol dovoliť). A covid úradoval aj pri určovaní termínov premiéry filmu, ktoré sa samozrejme niekoľko krát presunuli (až štyri krát! s originál dátumom premiéry v lete r. 2021). Film tak neuvidíme tento rok, ale až v lete 2023.

Avšak, po všetkých problémoch sa produkcia vydarila na výbornú a všetky nebezpečné kaskadérske kúsky rovnako všetci prežili, na čele s Cruisom, od ktorého môžeme opäť očakávať prekonávanie seba samého. Jedným z najšialenejších a najnebezpečnejších kúskov v tomto filme je skok/pád s motorkou z brala, ktorý sa natáčal v Nórsku. Samotný rozpočet filmu sa vyšplhal na 290 miliónov dolárov plus nejaké to navýšenie v post-produkcii (plus covidové príplatky na produkciu priamo od Cruisa). A na čo, príp. koho sa môžeme vo filme tešiť?

Svoje úlohy si z predchádzajúcich filmov, okrem Cruisa zopakujú Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, či Vanessa Kirby. Medzi nové tváre patria Hayley Atwell, či Pom Klementieff. No dočkáme sa aj starších tvári, ako napr. Henryho Czerneho, ktorý opäť stvárni postavu Eugena Kittridga. O réžiu sa opäť postaral Christopher McQuarrie, ktorý svoje účinkovanie na režisérskej stoličke filmov Mission: Impossible ukončí poslednou 8 časťou nazvanou Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two, ktorá vyjde v roku 2024.

Originál film Mission: Impossible, ktorý vyšiel v roku 1996 bol filmovou adaptáciou rovnomenného seriálu zo 60. rokov. Siedmu časť „misie“ s názvom Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One uvidíme v našich kinách od 13. júla 2023.

Zdroj:  youtube.com Foto © Paramount/Skydance/youtube

Súvisiace články