Pripravuje sa pokračovanie k úspešnému filmu Joker. WB plánujú pár prekvapení aj s Lady Gaga

15.6.2022|Ivet Kollárová|

Film Joker vyšiel v roku 2019 v réžii Todda Phillipsa, ktorý natočil temnú a hĺbavú charakterovú štúdiu na základe postáv z DC komiksu. Film, ktorý nám ukázal zrod jedného z najšialenejších zločincov Gothamu a úhlavného nepriateľa Batmana zarobil celosvetovo cez 1 bilión dolárov a stal sa 4. najlepšie zarábajúcim R-kovým filmom všetkých čias. Premiéru mal na MFF Benátky, odkiaľ si odniesol cenu Zlatého leva pre najlepší film. Vyslúžil si 11 nominácii na Oscaradve ceny aj získal – pre najlepšieho herca (Joaquin Phoenix) a originál hudbu (Hildur Gudnadottir). Mega úspešný originál film, pri ktorom čakáte na jeho pokračovanie.

A ako sa zdá, podľa viacerých zdrojov a reakcii, toho pokračovania sa naozaj dočkáme. Ale..! Štúdia Warner Bros. plánujú prekvapiť celú fanúšikovskú základňu DC filmov a Jokera zvlášť. O réžiu pokračovania by sa mal opäť postarať Todd Phillips a ako sám prezradil na sociálnej sieti Instagram, scenár, na ktorom spolupracoval so Scottom Silverom je hotový, bol predstavený štúdiám WB a ako prezrádza IG post, dostal sa do rúk aj Joaquinovi Phonexovi, ktorý by si tak mal zopakovať úlohu Arthura Flecka. Film Joker 2 môžeme očakávať pod názvom Joker: Folie à deux (názov, ktorý odkazuje na mentálnu poruchu, psychiatrický syndróm, ktorou trpia dve alebo viaceré osoby, pozn. redakcie).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Todd Phillips (@toddphillips)

A teraz tie prekvapenia: Jednou z prvých ťažko uveriteľných správ je informácia štúdii WB, ktorý sa pripravujú na natáčanie Jokera 2 ako muzikálu! Aby toho nebolo málo, o úlohu ikonickej Harley Quinn, ktorá je dôležitým článkom v živote Jokera, v ich tzv. on-off búrlivom vzťahu a v pozícii jeho psychiatričky v Arkhame, sa uchádza Lady Gaga. Avšak povráva sa, že Harley, ktorú by stvárnila Gaga, existuje v inom DC Univerze ako Harley, ktorú stvárňuje Margot Robbie (vcelku čerstvo vo filme The Suicide Squad z roku 2021).

O deji filmu Joker 2 toho známe veľa nie je. A či sa v snímke objavia aj ďalšie iné postavy z DC komiksu je takisto zahalené rúškom tajomstva. Výber Lady Gagy nie je možno až tak náhodný. Todd Phillips bol producentom úspešného remaku Zrodila sa hviezda, v ktorom si zahrala Gaga spoločne s Bradleym Cooperom, ktorý bol zas producentom Jokera

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Warner Bros./instagram/Todd Phillips

Súvisiace články