Dnes prichádza do kín päť nových snímok – Bullet Train, Tigre, Planéta Praha, či Arthur prekliatie

4.8.2022|Ivet Kollárová|

Prvý augustový filmový týždeň odštartuje s päticou nových filmov, ktoré do kín rýchlosťou Šinkansenu priváža akčný komediálny thriller od režiséra a bývalého kaskadéra Davida Leitcha s ideálnym názvom Bullet Train

Brad Pitt je na čele skupiny nájomných vrahov s najrôznejšími schopnosťami a kreatívnymi spôsobmi ako pripraviť jeden druhého o život. Ich jednotlivé úlohy sú prepojené, no zároveň dýchajú jeden druhému na krk. A to všetko na pozadí nezastaviteľnej nonstop jazdy naprieč Japonskom. Okrem Brada vo filme uvidíme aj Joey King, Karen Fukuharu, Zazie Beetz, Aarona Taylor-Johnsona, Michaela Shannona, Logana Lermana, Hiroyuki Sanadu, Briana Tyree Henryho, či Sandru Bullock.

Od producenta a scenáristu Luca Bessona, ktorý spolupracoval s režisérom Barthélémym Grossmannom prichádza do kín francúzske mysteriózne hororové fantasy Arthur: Prekliatie (Arthur, malédiction). Alex je už od detstva fanúšik filmu Arthur a Minimojovia. Na svoje 18 narodeniny ho jeho najlepší priatelia prekvapia a vezmú do domu, kde sa film točil. Nikto z nich netuší, že ide o zlovestnú a smrteľnú pasť. Z detského sna sa čoskoro stáva hrozná nočná mora. V hlavných úlohách Vadim Agid, Lola Andreoni, Mathieu Berger, Thalia Besson, Ludovic Berthillot, Marceau Ebersolt, Mikaël Halimi, či Yann Mendy.

Od českých susedov prichádza do kín komédia Párty Hárder: Summer Massacre v réžii Martina Pohla. Táto jazda vás bude ešte dlho bolieť. Ďalšia najstrašnejšia párty v histórii filmu. Režisér Martin Pohl, známy ako kontroverzný raper Řezník či ako autor obľúbených Martyho frkov (drsných kreslených vtipov, ktoré vyšli aj v knižnej podobe), natočil pokračovanie svojej dnes už kultovej a extrémne nekorektnej komédie Párty Hárd. V slovenských kinách tento rok pravdepodobne nič šialenejšie neuvidíte.

V komédii Párty Hárder: Summer Massacre sa vráti partia kamarátov z prvého dielu. Zo svojho príšerného žúru sa už trochu oklepali a v lete vyrazia na „Ibizu východu“ – k jazeru Macháč, ktoré je legendárnym miestom plným párty, muziky a neviazaného sexu. Na brigáde sa snažia zarobiť si peniaze na zlatý klinec leta – na festival  Summer Massacre, od ktorého si sľubujú životný zážitok a pochopiteľne aj prázdninovú súlož. Užijú si leto alebo zlyhajú na plnej čiare a bude na nich čakať akurát tak poníženie, nedobrovoľný celibát či dokonca srbské milície? V hlavných úlohách Jiří Bohatý, Michal Böhm, Miroslav Čáslavka, Adam Ernest, Hugo Holý, Martin Kocián, Marek Milko, Radim Neuvirt, Martin Pohl, či Petr Reif. 

V česko-slovenskej spolupráci vznikol inšpiratívny dokument režiséra Jana Hošeka, Planéta Praha. Koľko "obyvateľov" majú v skutočnosti naše mestá? Tvorcovia oceňovaného filmu Planéta Česko sa tentokrát vydali na výpravu do betónovej džungle našej najbližšej metropoly - Prahy. S ľuďmi v nej žijú aj nečakaní zvierací susedia. Ich každodenné dobrodružstvo zachytili filmári vo výnimočnej blízkosti vďaka najmodernejším technológiám. Kde sa v Prahe vzali majestátni muflóni? Podarí sa sliepke zelenonohej prekabátiť nutriu? Do akej zimnej skrýše sa schová roztomilý plch? A čo roháč, nájde svoju partnerku v nočnom zmätku? Vydajte sa na vzrušujúcu výpravu pre celú rodinu za desiatkami zvieracích hrdinov, ktorí žijú vedľa nás.

Švédsky režisér Ronnie Sandahl natočil športovú drámu Tigre (Tigers). Miluj, hraj, bojuj. Skutočný príbeh tínedžerského futbalového talentu Martina Bengtssona a jeho cesty na život a na smrť moderným futbalovým priemyslom, kde má všetko a každý svoju cen(ovk)u. 

Martin je jedným z najväčších futbalových talentov, aké kedy Švédsko videlo. V šestnástich sa mu splnil životný sen, keď ho kúpil jeden z najprestížnejších talianskych klubov. Martin za to však platí veľkú cenu v podobe obety, oddanosti, tlaku a najmä samoty. Začína si klásť otázku, či je to skutočne život, po ktorom túžil. Film TIGERS je jazdou na horskej dráhe na život a na smrť svetom moderného futbalového priemyslu. Vo filme si zahrali Frida Gustavsson, Alfred Enoch, Johannes Kuhnke, Liv Mjönes, Henrik Rafaelsen, Erik Enge, Maurizio Lombardi, či Lino Musella. 

  Foto © Itafilm/MagicBox/Bonton/FilmEurope/FilmExpanded

Súvisiace články