V dnešný premiérový deň privítame v kinách dve nové snímky, After: Puto a Labky v akcii

25.8.2022|Ivet Kollárová|

Posledný augustový týždeň nám dá možnosť dobehnúť zameškané a pozrieť si filmy z predchádzajúcich týždňov, na ktoré možno nebolo až toľko času. Dopomôže tomu aj dnešný premiérový deň, kedy vstupujú do kín len dve nové snímky a prichádzajúci mesiac september, ktorý je nabitý filmovými novinkami, ktoré treba vidieť ako budú prichádzať, aby sa nič nezmeškalo. Budú stáť za to.

No späť do tohto týždňového prehľadu. Prvá novinka je od režisérky Castille Landon, ktorá natočila romantickú drámu After: Puto (After Ever Happy). Štvrtá kapitola filmového a knižného fenoménu After zavedie Tessu a Hardina na životnú križovatku, na ktorej sa každý z nich vydáva inou cestou. Mali si byť súdení, ale Hardinove nálady sú príliš nevyspytateľné a Tessa túži po svojom vlastnom šťastí. Obidvaja sa zmenili. Z plachej Tessy je dnes sebavedomá mladá žena a ani Hardin už nie je ten cynický, nemilosrdný chlapec, do ktorého sa kedysi zamilovala. Bude mať ich búrlivá, nespútaná a nekonečná láska z minulosti niekedy aj budúcnosť? Ich vzťah má teraz poslednú šancu...

Štvrtý diel romantickej ságy After s názvom After: Puto sa začína tam, kde sa predchádzajúci film skončil. V Londýne na svadbe Hardinovej mamy. Hardin sa nedokáže zmieriť so šokujúcim odhalením o svojom skutočnom otcovi. Začína sa prepadať do temnoty svojej duše a utápať v alkohole. Tessa sa vracia do Ameriky, kde ju postihne osobná tragédia. Vzápätí za ňou prichádza aj Hardin, aby jej poskytol oporu. Je však už príliš nevypočítateľný a boj s vlastnými démonmi ho pohltil natoľko, že situáciu len zhorší a ich krehký vzťah privedie až na pokraj konca. Tessa si uvedomuje, že napriek túžbe a láske, ktorú k Hardinovi cíti, prišiel čas, keď musí začať myslieť na seba, na svoje šťastie. Čas, keď si musí vybudovať vlastný život. Odchádza do New Yorku, aby začala odznova. Zlomený Hardin sa po čase rozhodne opäť o Tessu bojovať, ale možno už je príliš neskoro. Tessa dávno nie je nevinnou študentkou, uvedomuje si svoje životné možnosti a možno dokáže byť rovnako krutá ako kedysi Hardin. Pri každom spoločnom stretnutí je vášeň silnejšia ako oni dvaja a nedokážu jej odolať. Oplatí sa však o takúto lásku bojovať za každú cenu? V hlavných úlohách Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Kiana Madeira, Louise Lombard, Rob Estes, Carter Jenkins, Chance Perdomo, Jack Bandeira, Atanas Srebrev, či Velizar Binev. 

Trojica filmových tvorcov Mark Koetsier, Rob Minkoff a Chris Bailey sú zodpovední za akčnú animovanú komédiu pre celú rodinu, Labky v akcii (Paws of Fury: The Legend of Hank). Hank je malý pes, ktorý má veľký sen – stať sa samurajom. Vydá sa na cestu za známym majstrom do mesta Kakamucho, ktorého obyvatelia ho ale nevítajú s nadšením. Sú to totiž všetko mačky. V snahe aspoň trochu sa im zapáčiť, nechtiac sa stane súčasťou nekalej hry istého malého zloducha, ktorý má v pláne získať absolútnu moc nad svetom...teda zatiaľ aspoň Kakamuchom. Našťastie pre Hanka mu osud prihrá do cesty veľkého samuraja Jimba a malé divoké mačiatko Emiko, ktorí sa postavia na jeho stranu. Táto nesúrodá trojica sa dá dokopy, aby prekonali všetky prekážky, spoznali silu priateľstva a oslobodili svoje mesto. Film sa premieta so slovenským dabingom, v ktorom budeme počuť Ondra Kaprálika, Martina Kaprálika, Gretku Čisárovú, Mira Nogu, či Milana Bahúla. 

  Foto © Depositphotos/Forum Film/Bonton/youtube

Súvisiace články